Tüntetnek a családorvosok Bukarestben

Az egészségügyi dolgozók elégedetlenek az Egészségügyi Pénztárral kötendő új szerződésekkel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

orvosi_rendelo
orvosi_rendelo
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. április 06., 10:46
0 hozzászólás. 


A családorvosok képviselői ma találkoznak az Egészségügyi Minisztérium vezetőivel, annak érdekében, hogy tárgyalásokat folytassanak a múlt héten életbe lépett új keretszerződés kapcsán. Ezen tárgyalások ideje alatt az orvosok felvonulást szerveztek a bukaresti Egyetem tér és a minisztérium épülete közötti útvonalon, így fejezve ki nemtetszésüket.

Mint arról nálunk is olvashattak, április elsejétől a családorvosok nem állítanak ki recepteket ártámogatott és ingyenes gyógyszerekre, nem írnak alá szakorvosi küldőpapírokat és semmilyen olyan dokumentumot, ami az egészségügyi biztosító támogatását igényelné. Ennek oka a biztosítóház és a családorvosok között életbe lépett új keretszerződés, mely az orvosok bevételeinek csökkenését eredményezi – ezzel természetesen nincsenek megelégedve az egészségügyi dolgozók.

orvosi_rendelo

Családorvosok: rendelés van, recept nincs

Sandra Alexiu, a Családorvosok Szövetségének szóvivője elmondta, képviselőik folytatják a múlt héten megkezdett tárgyalásokat Cseke Attila miniszterrel, melynek apropóját az új szerződés által okozott 40 százalékos bevételkiesés képezi. A múlt heti megbeszéléseken arra jutottak, hogy a problémák fő okozója a Országos Egészségbiztosítási Pénztár, hiszen ők terjesztették elő a szerződést.

Jelenleg a családorvosok ragaszkodnak álláspontjukhoz, vagyis nem számíthatunk ártámogatott és ingyenes gyógyszerekre, amíg nem sikerül dűlőre jutnia az érintett feleknek.

Forrás: Mediafax


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."