Megköszönik, hogy szívhatják a véredet

A szenátus már jóváhagyta: SMS-t kapsz, ha vért adsz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

veradas
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. október 17., 12:17
0 hozzászólás. 

Ösztönözni szeretnék a véradást, ezért köszönő SMS-t küldenének a véradóknak közvetlenül a véradás után, illetve amikor felhasználták a levett vért – erről szavazott kedden első házként a szenátus.

A kezdeményezés értelmében a véradók minden véradás után kapnának telefonon egy köszönőüzenetet a következő szöveggel: „Köszönjük, hogy vért adott ezen a dátumon:... Minden csepp vér számít!".

Amikor a levett vért felhasználják, akkor pedig a következő üzenetet kapnák: „Köszönjük! Egy páciens kapott az ön által adott vérből. Legyen ezután is rendszeres véradó!" A tervezet értelmében sürgősségi esetekben vagy a különféle kampányok elindításakor is kapnának SMS-t a véradók.

A törvénymódosító javaslat indoklásában a kezdeményezők rámutatnak, jelenleg Romániában a rendszeres véradók száma csak a fele a szükségesnek, országos szinten mintegy 10.000 személyre tehető.

A tervezetről a képviselőház szavaz majd döntő fórumként. A törvénymódosító tervezetet RMDSZ-es, PNL-s és PSD-s képviselők és szenátorok egy csoportja terjesztette elő. Az egészségügyi minisztérium technikai okokra hivatkozva negatívan véleményezte a kezdeményezést.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."