Ponta és Semjén is részt vesz az RMDSZ kongresszusán

Az "újratervezés" jegyében tartandó tanácskozáson 778 küldött és 120 meghívott, valamint a sajtó jelenlétére számítanak a szervezők.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

KelemenHunor-szkt
Egyedül Kelemen indul az elnöki tisztségért
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. április 13., 05:24
0 hozzászólás. 

Victor Ponta miniszterelnök és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes is részt vesz az RMDSZ április 17-18-i kolozsvári kongresszusán.

Az RMDSZ közlése szerint szinte valamennyi romániai és magyarországi parlamenti párt elnöke köszönti a kongresszust. A felsorolásban szerepel Călin Popescu Tăriceanu, a felsőház elnöke, Alina Gorghiu és Vasile Blaga, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) két társelnöke és Daniel Constantin a Konzervatív Párt elnöke, valamint Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt elnöke és Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnöke is.

A kongresszus jövő pénteken a vendégek köszöntőbeszédeivel kezdődik, majd Kelemen Hunor beszámolójával, az elnök megválasztásával és az alapszabály módosításával folytatódik. Az elnöki tisztségre csak Kelemen Hunor kapott jelölést.

A második napon, szombaton módosítják a szövetség programját, és ekkor fogadják el a kongresszus dokumentumait. A rendezvény fontos momentumát képezi a 25 éves RMDSZ évfordulója alkalmából szervezett Ezüsttulipán-díjátadó, amelyen közel 80 jelenlegi és egykori országos testületi vezetőt jutalmaznak. A kongresszuson vetítik le először az RMDSZ – 25 éve együtt című dokumentumfilmet, amely a szövetség negyedszázados történelmét eleveníti fel.

Kovács Péter kongresszusi biztos, a szövetség főtitkára elmondta, dinamikus, látványos rendezvényt terveznek, amely méltán támasztja alá a mottóul választott „újratervezés" üzenetét.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."