Cigánytábort vernek az EU-ban

Hihetetlen, de igaz. A romák, bevándorlók és más, a társadalom által kirekesztett csoportok, például politikusok kapnak szót a 12. EU Táborban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Ide csüccs!
Ide csüccs!
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. július 06., 16:46
0 hozzászólás. 

Az idei tábor, melyet Marosfőn szervez meg  július 7-12. között a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége és a Kós Károly Akadémia, a bevándorlásra, az aktuális európai problémákra és a romakérdésre koncentrál – kisebbségként egy másik kisebbségre irányítják a figyelmet.

Idén 200 résztvevőre számítanak, akik tabusarokban fejthetik ki azt, amiről nem beszélünk, a berendezésért Jakab Hunor művészeti tanodája felel. Kása Béla fotográfus Sziget fesztiválon bemutatott kiállítása is megtekinthető lesz. A Roma Napon a kisebbséget érintő A marosfői tábor résztvevői aktívan kikapcsolódhatnak, hiszen a tudományos előadások, személyes történetek mellett számos újítással teszik érdekesebbé, színesebbé a

Lesznek csapatépítő vetélkedők, a győztesek brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt. Az egyik legizgalmasabb programpontnak Cserdi roma polgármestere, Bogdán László Köcsögmentesítés című előadása ígérkezik. A romákon kívül azonban szót kapnak még más, a társadalom peremére szorult csoportok is, mint például a politikusok. Arról, hogy létezik-e politikusbűnözés, vagy csak bűnözés van, Ráduly Róbert Kálmánt lehet megkérdezni, miután arról beszél, hogy kellett-e neki a politika.

A tábor pénteki napján a Back II Black csap fergeteges bulit, elhozva az igazi funky hangulatot Marosfőre. A szervezők 200 jegyet kínálnak a külsősök számára, az 50 lejbe kerülő belépők a helyszínen vásárolhatóak meg minden nap 20 órától, és a hét során az összes koncertre belépést biztosítanak. A Back II Black mellett a keddi napon a Baggossy Brothers Company felel a jó hangulatért, szerdán pedig a Szempöl zenéjére ropják majd a táborozók. A teljes programot ide kattintva nézheted meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."