Mi a közös Szász Jenőben és P. B.-ban?

Ők védenek meg minket: a politikusok és a maffiózók. Nélkülük védelem nélkül állnánk, eltévedve, kiszolgáltatottan a normalitás veszélyének.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

okvedenekminket
A plakát, fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2017. október 18., 12:53
7 hozzászólás. 

A hétvégén szinte elmentem egy rendezvényre fotózni. Látványos rendezvénynek ígérkezett, jó fotótémának, csak akkor kezdett el hányingerszag terjengeni a levegőben, amikor a plakáton megláttam, hogy kik lesznek az őrzővédők azon a rendezvényen.

A nevük a szervezőkénél jóval nagyobb karakterrel volt felírva. Védnök: díszmókuska. Fővédnök: díszmókuska védnöke, díszmókus.

Ki véd kit kitől?

Úgy tűnik elsőre, hogy minket véd valaki, hogy nagyobb biztonságban érezzük magunkat, ezért jó érzés és hálásak vagyunk. Aztán ez az érzés elmúlik, s ismét elgondolkodunk: ki véd kit kitől? A nézőközönséget védik a huszároktól, vagy a huszárokat a nézőktől. Nem tiszta.

Az tiszta csak, hogy kit kellene védeniük kitől: minket kellene, hogy megvédjenek önmaguktól, a védnököktől. Ezt a mesterséget a maffiókák űzik jól évezredek óta, védelmi pénzt szednek, amiért cserébe megvédenek téged saját maguktól. Korrekt üzlet.

A védelem nem jár ingyen.

Régen is, most is, és a jövőben is a védelem pénz és hatalom kérdése volt, van, lesz. Csak az lehet védnök, akinek van pénze és hatalma. A politikában is, a maffiában is. Szeretnél pénzt? Szükséged van egy védnökre. Ahol pénzszag van, ott vannak a védnökök. Csak kérdés, hogy látod-e őket.

Az alvilágban a védnökök sokkal szerényebbek. Hány olyan buliplakátot láttál, amire fel legyen írva a DJ nevénél nagyobb karakterekkel, hogy védnök: SZJ, fővédnök: Verszi? Mostanság nem sokat, ugye?

Mert ezek az emberek tudják, hogy hol a helyük, szorult azért beléjük egy csöpp szerénység. P. B. egy picit elszállt magától, azonnal

megmutatták neki, hogy hol a helye.

Mert ebben a védnökségi világban van egy rendszer, és ebben a rendszerben mindenki kell, hogy érezze, hol a helye. Ha nem érzi, megmutatják neki.

A politikai védnökség világában is van egy rendszer, ahol a halmaz elemei minél tökéletesebben próbálják kitölteni a rendelkezésükre álló űrt, és fontos, hogy kinek hol a helye. Ezért nem mindegy például, hogy valaki védnök-e vagy fővédnök.

Csak ebben a politikai védnökségi rendszerben nincs meg az az alázatosság, ami az alvilágiban nagyjából megvan, erre a politikai világra a szerénység nem feltétlenül jellemző. Itt nem bújnak iniciálék és álnevek mögé a szereplők, névvel vállalják tetteiket, bukásaikat és feltámadásaikat.

Csodálattal és irigységgel figyelem

e világ keljfeljancsi-figuráit: egyszer lelövöd, felkel, még egyszer lelövöd, felkel, feltörlöd vele a földet, felgyújtod, beledobod a tengerbe, s mikor már elfelednéd, egyszer csak látod, hogy ott áll előtted és mosolyog boldogan, mert ma ő a védnök.

Hiába, hogy nem akarsz védelmet, s főleg tőle nem, ő mégis védeni akar.

Csodállak, Jenő! Leszel a példaképem? Akarom mondani, a védnököm?



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
otto9876
2017-10-18 16:16:03
Védnök UFO
Ez az UFO előbb utóbb celeb lesz!
avatar
csz
2017-10-18 20:20:51
Ha nagyon bejön nekik a dolog, jövőre hirtelen ők lesznek a szervezők, s ezen még a régi szervezők is meglepődnek majd - odaát ez a szokás: http://mihir.ro/lenyultak-lukacs-csaba-szekely-majalisat
avatar
jutacs
2017-10-18 22:42:30
Szász Jenci maximum az északi széltől védhet meg, ha mi tőle délre vagyunk, pocakja szélárnyékában
avatar
Grcs
2017-10-19 09:31:39
Amennyi gyűlölet és frusztráltság van a világ és az emberek iránt ebben az Ufóban, szerencséjére sosem néz tükörbe, mert képes lenne a saját fejét is szétverni.
De sebaj, a dolgok megoldódni látszanak, most, hogy Soros főnök betolta a vagyonát az alapítványaiba, hátha meg több pénz fog dőlni az Átlátszóba és akkor hősünk meg tudja venni a keményfalvi gyümölcsösöket és abbahagyhatja az újságírósdit. :))
avatar
jutacs
2017-10-19 14:01:17
Esténként anyukád Soros-rémmesével altat el?
Benyaltad a Fityesz-propagandát
avatar
Grcs
2017-10-19 14:09:47
re:
avatar
jutacs
Esténként anyukád Soros-rémmesével altat el?
Benyaltad a Fityesz-propagandát


Nem kellett nyalni semmit. Rajta van az Átlátszó honlapján, hogy kik támogatták. Azóta egy kicsit fenntartásokkal kezelem a hitelességüket. Ízlések és pofonok......Anyukák és rémmesék. :))
avatar
taylor
2017-10-19 15:32:16
re: re:
Ne a védnököt védd, hanem a fővédnököt, mert csak így lehetsz főfővédnök :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."