Honosítási ügyintézést kezdett az RMDSZ alapítványa

Szeptembertől megkezdi működését az RMDSZ által korábban létrehozott Eurotrans Alapítvány.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

MagyarAllampolgarsag1-uh
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. szeptember 02., 05:26
0 hozzászólás. 

A civil szervezet a visszahonosítással kapcsolatos ügyintézésben segíti az erdélyi magyarokat - derült ki az RMDSZ keddi hírleveléből.

Az adminisztratív és logisztikai előkészületeket nyomán az Eurotrans Alapítvány 19 területi irodájában 70 alkalmazott segíti ezentúl az érdeklődőket a magyar állampolgárság megszerzésében.

Az Eurotrans Alapítvány februárban írt alá megállapodást a Miniszterelnökség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviselőivel Budapesten, azzal a céllal, hogy minél több igénylő számára megkönnyítsék a honosítási ügyintézést Erdélyben. A megállapodás gyakorlatilag intézményesítette a felek közötti kapcsolatot, hiszen az RMDSZ területi szervezetei eddig is aktívan részt vettek a könnyített honosítás lebonyolításában - emlékeztet a szövetség hírlevele.

Nagy Zoltán Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke elmondta: minél több településre el akarnak jutni, ennek érdekében a területi irodák munkatársai hetente két kiszállást szerveznek, gyakorlatilag "házhoz mennek", hogy azok számára is hozzáférhetővé tegyék a könnyített honosítást, akiknek eddig nem volt lehetőségük ezt kérvényezni.

Az Eurotrans Alapítvány által biztosított szolgáltatások teljes mértékben ingyenesek, beleértve a fordítási költségeket is. A területi irodáik munkatársai meghatározott program szerint, előre meghirdetett helyszíneken végzik munkájukat, amelyekről előzetesen értesítik az adott települések lakosságát.

A feladat ellátásához az Eurotrans Alapítvány anyagi támogatást is kapott a magyar kormánytól - közölte az RMDSZ.

Az erdélyi magyarok kedvezményes honosításában korábban a magyar kormány partnere kizárólag az RMDSZ ellenzékének számító Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) volt, amely a demokráciaközpontoknak elnevezett irodahálózatán keresztül nyújtott segítséget a magyar állampolgárságot igénylő erdélyi magyaroknak a szükséges dokumentáció összeállításában.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."