Hideg őszi napok jönnek

Változékony időre, fokozatos, jelentős lehűlésre számíthatunk. A magasabb hegyvidéken a havas eső sem kizárt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Oktober-hideg
Lehűl az idő
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 06., 21:38
0 hozzászólás. 

Szerdán fokozatos lehűlés várható északkeleten, ahol az évszakhoz képest hideg lesz, míg máshol a sokévi átlaghoz képest magasabb értékeket mérhetnek. Napközben időnként beborul és a domb-, illetve a hegyvidéken esőzések alakulnak ki, főleg délkeleten. A Keleti-Kárpátokban, az 1800 méternél magasabban fekvő területeken vegyes csapadék is kialakulhat. Este és éjszaka változékonnyá válik az idő délnyugaton is, néhol eshet.

Főként elektromos kisülésekkel kísért gyors lefolyású esőzések várhatók. Elvétve a csapadék mennyisége eléri a 20-25 litert négyzetméterenként. A szélmozgás fokozatosan erősödik meg, először keleten, majd délen és a hegyvidéken, a Déli-Kárpátok hegygerincein viharos erejű légmozgás is előfordulhat.

A maximumok 12 és 23, a minimumok 2 és 13 Celsius fok körül várhatók. Északkeleten fagypont körüli értékeket is mérhetnek, hóharmat is kialakulhat.

Csütörtökön a hajnali értékek alacsonyabbak lesznek, mint előző nap már Olténiában, Havasalföldön és a Bánátban is, így az egész ország területén hidegebb lesz az ilyenkor megszokottnál. Az égbolt többnyire felhős marad, kiterjedt területeken ered el az eső délnyugaton, ahol a csapadék mennyisége elérheti a 15 litert négyzetméterenként. Ugyanennyi csapadék előfordulhat helyenként a hegyvidéken és nyugaton, illetve elvétve az ország más területein. A magasabb hegyvidéken vegyes csapadék is előfordulhat.

Az ország keleti részén csak időnként borul be, és csak elvétve alakulhat ki esőzés. A szélmozgás mérsékelt marad, csak délen erősödik meg, napközben 9 és 18 éjszaka 0 és 10 Celsius fok körüli értékek valószínűek.

uh.ro/mediafax



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."