DIICOT: egy kukában akartak robbanószerkezetet elrejteni

Egy októberi összejövetelen tervezték el a HVIM kézdivásárhelyi tagjai, hogy petárdákból összeállított robbanószerkezetet hoznak működésbe.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

DIICOT-1
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. december 03., 09:36
2 hozzászólás. 

A robbanószerkezetet a katonai parádé útvonala közelében, egy szemeteskukában akarták elrejteni - közölte szerdán a Mediafax hírügynökség ügyészségi forrásokra hivatkozva.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) abban a táblabírósághoz eljuttatott kérésben közölt részleteket az állítólagos merényletkísérletről, amellyel elérte Beke Istvánnak, a HVIM kézdivásárhelyi szervezete elnökének előzetes letartóztatását.

A gyanúsított állítólag azt mondta, a bombát úgy is fel tudja robbantani, hogy sem ő, sem családja nem lesz a városban. Beke István az október 10-i találkozón elmagyarázta társainak, hogy egy mobiltelefonról a főtéri üzlethelyisége térfigyelő kameráját is távolról el tudja érni, hogy figyelemmel követhessék a román nemzeti ünnepen rendezendő felvonulást - idézte a Mediafax a DIICOT előzetes letartóztatási kérelmét.

Állítólag megbeszélték, hogy a robbantáshoz egy új mobiltelefont használnak, amelyet aztán megsemmisítenek, Beke Attila pedig vásárolt is egy új készüléket a Rezistent telefon.ro webáruháztól.

„Megér egy próbát, nem tudhatod, ízlik-e a pizza, ha nem kóstolod meg. Legalább szerzünk egy kis tapasztalatot." - idézte az ügyészség a lehallgatott beszélgetés résztvevőit, akik a "pizzát" a házi készítésű bomba fedőneveként használták.

A Mediafax úgy tudja, a DIICOT-nál október 23-án tett feljelentést a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) a HVIM Kovászna megyei csoportja ellen. A SRI ebben úgy fogalmazott, hogy a csoport tagjai "közvetlen kapcsolatban állnak a magyar szélsőséges Jobbik politikai alakulat, és a magyar Alkotmányvédelmi Hivatal által terrorista jellegű szervezetként elismert Betyársereg" vezetőivel.

„A tavalyi évtől kezdődően egyes külföldiek, illetve kettős állampolgárok fizikai képességeik fejlesztésére bátorították a szélsőségesen nacionalista HVIM romániai tagjait, erőszakos cselekmények elkövetése érdekében, amelyek autonomista és revizionista célkitűzéseik megvalósulásához (Nagy Magyarország helyreállításához) vezethetnek" - írta az előzetes letartóztatási kérelmében a DIICOT. A bukaresti táblabíróság kedden harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte Beke István Attilát, akit az alkotmányos rend elleni cselekedetek elkövetésének szándékával gyanúsítanak, amit 10-től 25 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet a büntető törvénykönyv.

mti



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egyszercsak
2015-12-03 11:40:55
-
"Egy októberi összejövetelen tervezték el a HVIM kézdivásárhelyi tagjai, hogy petárdákból összeállított robbanószerkezetet hoznak működésbe."
Nem hiányzik egy olyan szó, amely szerint "feltételezhetően" ez történt?
Ha a székelyek a hazai terrorizmus melegágyát jelentik, akkor a félretájékoztatás melegágya ti vagytok itthon. Csak egy kicsivel több gerincességet kér tőletek az olvasóitok gondolkodó része.
avatar
istiy
2015-12-03 12:32:01
Sajnos eltúlozzák nagyon ezt a dolgot, kizárólag csak azért kapták fel ezt az ügyet,hogy legyen mivel támadni a romániai magyarokat.Ezzel az erővel ha most találnak bármelyik magyar nemzetiségű embernél petárdát,akkor az azt jelenti,hogy fel akarja robbantani az ártatlan kis románokat? Vagy talán ha románoknál kapnak petárdát akkor az azt jelenti,hogy ők meg a Magyarokat akarják felrobbantani?? Ez egy nagy vicc. Sajnos rengeteg ember foglalkozik "mellékessel" Szilveszter közelében ( hála a romániai magas szinvonalnak és a horribilis fizetéseknek). Akkor ez azt jelenti,hogy a térségünkben rengeteg "terrorista" van illetve lesz. Vigyázat emberek,fedezékbe! ;)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."