Víz nélkül maradt Gyergyószentmiklós

Egy hete nincs vizük a gyergyószentmiklósi lakóknak, már a környékbeli falvak is lemondtak a vízről, hogy segítség a városban élőket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

gyergyo3
Gyergyószentmiklós
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. január 06., 15:34
0 hozzászólás. 

Az óév utolsó napjaiban vették el a vizet az egész városban. Van olyan városrész, ahol az elmúlt héten nem is adták meg. A fellépő vízhiányt a szárazsággal és az elmúlt hétre jellemző fagyokkal magyarázzák. Már az ünnepek alatt felröppent a hír, hogy fogytán van a vízkészlet, de egy december 30-i, a város Facebook oldalán, közzétett bejegyzésben tagadták, hogy elfogyna a víz.

Tévesen kering az az információ a városban, hogy 3 napig egyáltalán nem lesz víz. Lesz, csak gazdaságosan engedjük a csapról.
Egy dolog fontos: legjobb, ha mindig annyit engedünk, amennyire szükségünk van és nem terheljük a csökkent hozamot azzal, hogy nagy tartályokat töltünk tele.
Víz lesz - vékonyabb sugárban. Aggodalomra nincs ok, ez egy természetes folyamat, segítsünk, hogy jusson mindenkinek. Ez a lényeg.
Köszönet a patakjainknak, hogy van víz és lesz is. :)

Bevezették melegvíz-szolgáltatás a 48 órás szüneteltetését is. A városháza kedden közölt sajtóanyagában továbbra is fenntartja a meleg víz szolgáltatásának felfüggesztését, és megköszönik a lakóknak, hogy tudatosan használják a vizet az ínséges időszakban. Azonkívül arra kérik a lakosságot, ha tudnak olyan idősekről, betegekről, egyedül élőkről, akiknek gondot jelent a víz beszerzése, azt jelezzék a városháza szociális osztályán.

A vízhiányt a száraz évszakkal és faggyal magyarázták, de a tartalékok felélésére azért kerülhetett sor, mert a decemberben felröppent pletyka miatt, az emberek tartályokba kezdték fogni a vizet.

Egyelőre a környező települések is lemondanak a vízről Gyergyószentmiklós javára. Nagy Zoltán polgármesteri hatáskörrel felruházott alpolgármester, már két Gyergyói-medencei községgel is egyeztetett, akik ily módon segítik a várost. Igaz, ez csak egy nagyon kis hiányt pótol, ugyanis a város napi fogyasztása 7000 köbméter felett van, amíg a községeké 300-350 köbméter alatti.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."