Kilencezer jelöltet indít az RMDSZ

Gorj megyében is megyei listát állított az RMDSZ. Ráduly és Antal indulhat, a Bihar megyei Kiss Sándor nem.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Idén azt állítják, több nő és fiatal indul fotó: archív/Csedő Attila
Idén azt állítják, több nő és fiatal indul fotó: archív/Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MTI
2016. április 20., 06:57
0 hozzászólás. 

A szövetség célja, hogy megőrizze és megerősítse a magyar képviselet súlyát az önkormányzatokban, olyan időszakban, amikor egyértelműen megrendült a magyar emberek biztonságérzete − idézte a közlemény a kampányfőnöki tisztséget is betöltő Kovács Pétert, a szövetség ügyvezető elnökét. Kovács Péter kijelentette: a szövetség feladata az, hogy a lehető legtöbb fórumon képviseletet biztosítson a magyar embereknek, kiálljon értük, és kiharcolja jogaikat.

Az RMDSZ-nek mintegy 300 polgármesterjelöltje, több mint 500 településen képviselőjelölt-listája, és 16 megyei képviselőjelölt-listája van. Erdély 15 megyéje mellett a havasalföldi Gorj megyében is megyei listát állított a szövetség. Kovács Péter hangsúlyozta, hogy az RMDSZ jelöltjei között a megújulás jegyében több nő és fiatal is szerepel.

Az ügyvezető elnök kijelentette: az RMDSZ-nek egyetlen olyan jelöltje sem lesz, akit korrupció vádjával ítéltek el. Hozzátette: a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) által hivatali visszaéléssel vádolt Antal Árpád, Borboly Csaba és Ráduly Róbert székelyföldi elöljáróknak tovább kell folytatniuk a munkát. Kovács Péter pontosította, az RMDSZ nem indítja újra Kiss Sándort, a Bihar megyei szervezete elnökét, a Bihar megyei önkormányzat jelenlegi alelnökét, aki ellen korrupció miatt emelt vádat az ügyészség.

A választási törvény ütemterve szerint április 26-ig lehet iktatni a választási listákat, május 6-án kezdődik a hivatalos kampány, a választásokat pedig június 5-én tartják.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."