Az RMDSZ-t szerdán fogadja az államfő, a szociáldemokraták nem tárgyalnak a kormányalakításról

Szerda délután fogadja az államfő az RMDSZ képviselőit, hogy a kormányalakításról tárgyaljanak. A PSD nem vesz részt a megbeszélésen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

KlausJohannis-6
Klaus Iohannis államfő Fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2016. december 13., 18:59
0 hozzászólás. 

Ezt Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke is megerősítette az Agerpres hírügynökségnek. Hozzátette: álláspontjukat csak a tárgyalást követően hozzák nyilvánosságra.

„Nem beszélünk álláspontunkról a találkozó előtt, mert nem akarunk a sajtón keresztül üzenni"— fogalmazott az ügyvezető elnök.

A Klaus Johannissal szerdán 16 órától sorra kerülő találkozón az RMDSZ-t Kelemen Hunor szövetségi elnök, Biró Rozália SZKT-elnök és Kovács Péter ügyvezető elnök képviseli majd.

A PSD nem megy el

A választásokon a szavazatok többségét megszerző PSD elnöke, Liviu Dragnea azt nyilatkozta: a Szociáldemokrata Párt nem fog részt venni a Cotroceni-palotában szerdán tartandó kormányalakítási tárgyalásokon.

Nem tudunk megjelenni ezen a megbeszélésen, mert amint már jeleztem, szigorúan be akarjuk tartani az Alkotmány előírásait — jelentette ki a PSD elnöke, hozzátéve, hogy a tárgyalásoknak azt követően van értelme, hogy minden szenátor és képviselő mandátumát érvényesnek nyilvánították, és megalakult az új parlament.

Klaus Jhannis egyébként kedden ismét azt az álláspontját fejtette ki, miszerint nem fog kormánymegbízást adni bűnvádi eljárás alatt álló politikusnak. Liviu Dragnea-t felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték egy korrupciós ügyben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."