Az RMDSZ partnereket keres a parlamentben

Szerdán tárgyalt az államfővel az RMDSZ: a szövetség többek között decentralizációt és közigazgatási reformokat vár az új parlamenttől.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Kelemen
Klaus Iohannis és Kelemen Hunor Fotó: agerpres.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2016. december 15., 11:26
0 hozzászólás. 

Az RMDSZ nem miniszteri karosszékekre és magas funkciókra áhítozik, hanem partnereket keres a parlamentben, akik segítségével gyakorlatba ültetheti politikai programjának legfontosabb elemeit – nyilatkozta szerdán Kelemen Hunor RMDSZ elnök, a Klaus Johannis államfővel lezajlott megbeszélést követően.

„Nekünk az a fontos, hogy szövetségeseket találjunk Románia új parlamentjében, akik a politikai programunk gyakorlatba ültetésében partnereink lesznek. Nem vágyunk miniszteri karosszékekre, funkciókra, hanem partnereket keresünk arra, hogy létrejöhessenek a szükséges reformok az alkotmánytól kezdve a közigazgatás és az oktatás reformjáig" — mondta Kelemen, hozzátéve: mindezt a magyar közösség érdekeinek figyelembevételével kell elérniük.

Az RMDSZ vezetője hangsúlyozta: a kormánynak és a parlamentnek olyan döntéseket kell hoznia, amelyek elősegítik a lakosság által elvárt gazdasági fejlődést.

„Olyan partnereket szeretnénk, akikkel egy erős decentralizáció valósítható meg, beleértve a pénzügyi decentralizációt is" — tette hozzá.

Kelemen kifejtette: korrekciókra van szükség, ami az anyanyelv használatát illeti a közigazgatásban és a helyi hatóságok szintjén.

Az RMDSZ elnöke az esetleges kormányzati szerepvállalás ügyében még nem kívánt állást foglalni. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."