Tőkés Lászlót jelölték az EP alelnöki tisztségére

Az Európa Parlament alelnöki székében Schmitt Pált követné a képviselő. Az RMDSZ üdvözli a jelölést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

tokes_EP
tokes_EP
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. június 09., 16:22
1 hozzászólás. 


A mai napon, június 9-én Brüsszelben a Magyar Néppárti Delegáció a tiszteletbeli elnökét, Tőkés László EP-képviselőt jelölte az Európai Parlament alelnöki tisztségére. A javaslatot a Román Néppárti Delegáció is támogatta, valamint az Európai Parlament Néppárti Frakciója is elfogadta. A Parlament plénuma a jövő heti, strasbourgi plenáris ülésén szavaz a jelölésről.

tokes_EP
„Megtiszteltetés számomra, hogy a Magyar Néppárti Delegáció javaslatára és a Román Néppárti Delegáció támogatásával egy ilyen fontos tisztségre jelöltek. Azon fogok munkálkodni, hogy az európai értékek alapján kiszélesítsük és erősítsük a magyar-román együttműködést" – mondotta erdélyi képviselőnk. Hozzátette: „Bízom benne, hogy jövő héten a Parlament többségének a támogatását is elnyerem. Amennyiben megválasztanak, továbbra is azon leszek, hogy a temesvári forradalom értékeit, szellemiségét képviseljem a jövőben is" – nyilatkozta Tőkés László a frakciószavazás után.

A korábbi első alelnök, Schmitt Pál fideszes képviselő a magyarországi választások nyomán lemondott EP-képviselői mandátumáról, jelenleg ő a Magyar Országgyűlés elnöke. Sógor Csaba és Winkler Gyula RMDSZ-es európai parlamenti képviselők közös nyilatkozatot adtak ki a jelölés kapcsán, melyben üdvözlik az Európai Néppárt frakciójának közfelkiáltással meghozott döntését és meg megelőlegezve a pozitív kicsengésű szavazást, sok sikert kívánnak képviselőtársuk munkájához.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Misi
2010-06-21 10:06:37
Biztos megvoltak szorulva jelöltre. Máskép nem jelöltek volna korupt országból, korupt képviselöt. Ugye Lacika aznap csak te voltál ott, a többi szabadnapos volt?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."