Ingyen adják a „caziert"

Február elsejétől megszűnik az erkölcsi bizonyítvány kiváltásakor fizetett 10 lejes illeték, és kevesebbe kerül az útlevél is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

cazier
Fotó: illusztráció/romaniatv.net
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. január 30., 13:27
0 hozzászólás. 

A Belügyminisztérium alárendeltségében működő intézmények által eddig felszámolt 22 nem adójellegű illeték szűnik meg február elsejétől a 2017/1-es számú törvény életbe lépése nyomán.

„Megszűnik többek között az erkölcsi bizonyítvány kiváltásakor fizetett 10 lejes illeték; a dokumentumot ezután ingyen bocsátják a természetes és a jogi személyek rendelkezésére" – írja a Belügyminisztérium közleményében.

Megszűnik továbbá nyolc, a Vezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Hivatal által kiadott okiratokhoz szükséges bélyegilleték.

Megszűnnek még bizonyos, a személygépkocsik és pótkocsik bejegyzésekor felszámolt illetékek, valamint a természetes és jogi személyek által kért adatok kiadásakor felszámolt illetékek a lakosság-nyilvántartó és a Vezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó hivatalokban.

Megszűnik a prefektusi hivatalnak befizetett háromféle hitelesítési illeték, amelyekre hivatalos közigazgatási okiratok kiváltásakor volt szükség.

Az útlevelek kiváltása 22 lejjel fog kevesebbe kerülni február 1-jétől, az ideiglenes egyszerű útlevél esetében már nem kell kifizetni a 100 lejes sürgősségi illetéket. Az 5 évig érvényes elektronikus útlevél 258 lejbe kerül, a 3 évig érvényes útlevél 234 lej, az 1 évig érvényes ideiglenes útlevél 96 lejbe fog kerülni február elsejétől.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."