Rekordhosszú idén a Boldogasszony Zarándokvonat

Csütörtökön indul Székelyföldre a vonat, de útközben többször is megáll.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

zarandokvonat
Több helyen is megáll a vonat
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2017. május 31., 11:02
0 hozzászólás. 

Hatodik alkalommal indul csütörtökön hajnali fél hatkor Budapestről a Boldogasszony Zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba. Az útrakelőket Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolattartásért felelős államtitkára búcsúztatja, köszöntőt és áldást mond Ft. Székely János Budapest-Esztergom Főegyházmegye segédpüspöke, a zarándokvonat lelkivezetője, énekről gondoskodik Pálmai Árpád, a zarándokvonat karnagya.

A több mint ezer zarándok az elmúlt évtizedek leghosszabb szerelvényén utazik, amelyet a Szent Márton tiszteletére tavaly feldíszített mozdony húzza Magyarországon. A zarándokok az áldás után utaznak Székelyföldre, a Kárpátok ölelte Gyergyói-medencébe. Útközben több helyen is hosszabb-rövidebb programok lesznek, Nagyváradon és Kolozsváron is megállnak.

A Boldogasszony Zarándokvonat utasai június 2-án, 13 órától Gyimesbükkre, illetve június 4-én, pünkösd vasárnapján 8 órára, Gyergyószentmiklós főterére is ellátogatnak. Mindkét helyen püspöki szabadtéri szentmisén vesznek részt és mindkettőre várják a helyieket és az oda érkező zarándokokat is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."