Kék színű tollra van szükség

Nem mindegy, hogy hogyan töltünk ki egyes hivatalos iratokat, ugyanis erre is létezik pontos szabályozás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

urlap_kitoltes
urlap_kitoltes
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. június 22., 10:24
0 hozzászólás. 

A járművezetői engedély cseréjéhez szükséges eljárások aktualizálása miatt a szükséges nyomtatványokat már nem lehet számítógéppel kitölteni, csak kézzel, nagybetűkkel és kék színű tollal - adta hírül a prefektusi hivatal.

A jármű tulajdonjogában bekövetkezett változás bejelentéséről szóló adótörvénykönyv 164-es cikkének egységes alkalmazásáért a prefektusi hivatal a lakosság tudomására hozza a következőket: a járművek adóját a bekövetkezett tulajdonjog-változást követő hónapban lehet visszaigényelni. A tulajdonjog elvesztését a tulajdonjog átruházását igazoló okirattal, valamint azon bizonylattal lehet igazolni, amelyet egy esetleges lopást követően állítanak ki.

A jármű forgalomból való kivonása az ezekkel összefüggő adatok pénzügyi és egyéb nyilvántartásból történő kivezetését jelenti. A 2000. évi 82-es számú kormányrendelet értelmében a fizikailag nem létező járművek forgalomból való kivonásához szükség van a jármű bontását igazoló dokumentumra. A fent említett dokumentum hiányában a tulajdonosnak egy nyilatkozatot kell adnia, amely tartalmazza a kérdéses jármű, valamint tulajdonosának azonosító adatait, a tulajdonjogot igazoló iratokat, és a jármű elvesztésének körülményeit.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."