Ismét tüntettek az igazságügyi törvény miatt

Bukarestben másfél ezren vonultak utcára, más városokban is sok tiltakozó volt vasárnap este.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

tuntetesbukarest
Fotó: agerpres.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. augusztus 28., 09:29
0 hozzászólás. 

Temesváron, Kolozsváron, Brassóban, Jászvásáron, Craiován és Bukarestben is tüntettek vasárnap este az igazságügyi törvények tervezett módosításai ellen, amelyeket Tudorel Toader miniszter jelentett be az elmúlt héten.

Bukarestben a hivatalos becslések szerint körülbelül 1.600 személy gyűlt össze a Victoriei téren vasárnap este. A tiltakozók Románia, valamint az Európai Unió zászlaját lengették, és olyan jelszavakat skandáltak, mint "Tolvajok!", "Románia nem akar közkegyelmet!". A fővárosi tüntetés mintegy három órán át tartott.

Temesváron körülbelül kétszázan, Kolozsváron és Brassóban mintegy 150-en, Jászvásáron és Craiován néhány tucat személy gyűlt össze vasárnap este, hogy kifejezze felháborodását az igazságügyi miniszter által kilátásba helyezett törvénymódosítások ellen. "Le a mancsokkal az igazságszolgáltatásról!", "Le a korrupt maffiával!", "Tudorel, te mintaszolga!", "ALDE és PSD, ti hazaárulók!" - ezeket és ezekhez hasonló jelszavakat skandáltak a tüntetők.

Vasárnap este az Antena 3 televíziócsatornának interjút adó Liviu Dragnea azt üzente a tüntetőknek, hogy meg kell próbálni higgadt közvitát tartani Romániában a legérzékenyebb kérdésekról, talán sikerülni fog. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke leszögezte, még csak egy folyamat kezdetén tartanak.

„Látja Ön, milyen helyzetben vagyunk? Valaki tesz néhány javaslatot. Már az egyszerű felvetés, egyszerű gondolat is támadásokat, szóbeli agressziót és rengeteg kritikát szül" - mondta Dragnea az igazságügyi miniszter javaslatai által kiváltott reakciókról, hozzátéve, hogy a tüntetőkön kívül van egy óriási, egyre nagyobb és nagyobb, hallgatag tömeg Romániában, amely viszont nagyon várja a bejelentett módosításokat.

Dragnea kifejtette, minden kockázatot bevállal annak érdekében, hogy véghezvigye a rendszer egészségessé tételének folyamatát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."