A PSD ragaszkodik az RMDSZ-hez

Hétfőn megkezdődött a parlament ülésszaka. Már az elején tisztáznák, hogy ki-kivel tart. A PSD ragaszkodik az RMDSZ-hez. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

dragnea kelemen
Dragnea-Kelemen megbeszélés. Nem távolodtak egymástól?
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. szeptember 04., 05:09
0 hozzászólás. 

Megkezdődött hétfőn a parlament őszi ülésszaka, és már az elején kíváncsi mindenki, hogyan alakul majd a kormánytöbbség sorsa. Ezzel kapcsolatban nyilatkozta például Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, hogy még nem tárgyaltak a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetőivel a parlamenti együttműködésről.

Az RMDSZ-elnök hétfőn ugyan beszélgetett Liviu Dragnea képviselőházi elnökkel, de nyilatkozata szerint a két politikai alakulat közti parlamenti együttműködési megállapodás még nem került szóba. Kelemen azt mondta: Liviu Dragnea átnyújtott neki egy listát a PSD új parlamenti ciklusra vonatkozó jogalkotási prioritásairól, és a jövő héten az RMDSZ is összeállítja a maga prioritási listáját. Ezt követően tárgyalnak az együttműködésről - tette hozzá a parlamentben nyilatkozó szövetségi elnök.

Fel sem bontották azt a megállapodást

A partnerségi megállapodást senki sem bontotta fel, tehát változatlan formában érvényben marad. Átadtam az RMDSZ képviselőinek a törvényhozási prioritásokról a végrehajtó bizottságban megszavazott listát, jövő héten pedig tárgyalunk majd a legfontosabb elfogadandó törvényekről, kezdve természetesen a nyugdíjtörvénnyel” – jelentette ki hétfőn Liviu Dragnea, a képviselőház és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Ismét terítéken a büntetőjog

Feszültnek ígérkezik egyébként az őszi szesszió, ugyanis olyan törvénytervezetek szerepelnek napirenden, mint az igazságszolgáltatást átszervező  törvénycsomag újratárgyalása vagy a büntetőjog módosítása.

A kormányoldal szerint azért van szükség az igazságszolgáltatás átszervezésének befejezésére, mert szerintük meg kell fékezni az ügyészi visszaéléseket. Közben meg Klaus Iohannis államfő és a parlamenti ellenzék azt hangoztatják, hogy a PSD korrupcióváddal bíróság elé állított, egy korrupciós ügyben már jogerősen elmarasztalt elnökének, Liviu Dragneának akar mentőövet dobni a büntetőjog módosításával.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."