Szép lett az új román paradicsom, karácsonykor már ehetjük

Nagy sikerről számolt be a mezőgazdasági miniszter. Remélhetőleg nem járunk úgy, mint Pelikán elvtársék a magyar naranccsal.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

paradicsom
Ha nagyon sok terem majd, akkor minden bizonnyal eltűnnek az ilyesféle feliratok
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. szeptember 15., 12:20
0 hozzászólás. 

Sikeresnek bizonyul a Paradicsom program, jelentette be Petre Daea mezőgazdasági miniszter csütörtökön. A program nemrégiben elindított második szakaszának köszönhetően „karácsonykor román farmerek által termesztett paradicsomot ehetünk" — mondta a szakminiszter.

„A Paradicsom 2 program nagyon jól indult, több mint 9.000 termelőt jegyeztek, 4.300-an befejezték az első szakaszt és 3.000 eurós támogatásban részesültek az 1.000 négyzetméteres ültetvényeik után, most minden nap feliratkozik valaki. 25.000 tonna paradicsomot sikerült piacra vinni az első szakaszban, és remélem a második szakaszban is sikerül ezt elérni, november-december folyamán" — nyilatkozta Daea.

A mezőgazdasági miniszter szerint minden bizonnyal román termelők által biztosított paradicsomot ehetünk karácsonykor. A tárcavezető szerint hamarosan román fajtákat is ehetünk, ugyanis Buzăuban létrehoznak egy román fajtákból álló génbankot.

Remélhetőleg sikeres lesz a program, nem úgy, mint az ötvenes években a magyar déligyümölcs-termesztés, amit A tanú című filmben oly kiválóan ábrázoltak.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."