Országos » Gazdaság

Leváltanák a mezőgazdasági minisztert

A mezőgazdasági támogatások késése miatt indítványozta a képviselőház Achim Irimescu leváltását. A helyzet tüntetésig fajult.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Kiálltak jogaikért a gazdák Bukarestben. Fotó: romanialibera.ro
Kiálltak jogaikért a gazdák Bukarestben. Fotó: romanialibera.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. június 08., 16:04
0 hozzászólás. 

A Szociáldemokrata Párt (PSD) által szerdán beterjesztett egyszerű indítványt nagy többséggel szavazta meg a testület. 189-en szavaztak az indítvány mellett, 11-en ellene, míg 86-an tartózkodtak. A miniszter mellett a Nemzeti Liberális Párt (PNL) honatyái sem álltak ki, a liberálisok tartózkodtak a szavazásnál.

Irimescunak főleg azt rótták fel, hogy késik a gazdáknak járó állami támogatások kifizetése. Liviu Dragnea, a PSD elnöke és Alina Gorghiu, a liberálisok társelnöke is úgy nyilatkozott, hogy a miniszternek távoznia kell.

Az egyszerű indítvány szerint a mezőgazdaság jelenleg katasztrofális állapotban van. Úgy vélik, akadozik az európai uniós pénzek lehívása, de a minisztérium az öntözőrendszerek fejlesztése terén sem teljesítette a célokat.

Kedden mintegy 2 ezer állattartó gazda tüntetett a bukaresti parlament előtt az állami támogatások folyósításának késlekedése miatt. A miniszter jövő hétre ígérte a kifizetések elkezdését.

Ez volt az első egyszerű indítvány, amelyet a bukaresti parlament a tavaly novembertől hivatalban levő Cioloș-kormány egyik minisztere ellen fogadott el.

uh.ro / Transindex



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."