Nyolcan haltak meg a vasárnapi pusztító viharban

Óriási vihar volt Erdély-szerte, vasárnap délután többen meghaltak. A károkat egyelőre nem sikerült pontosan felmérni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

vihar
Nagyon sokan megsérültek a viharban
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. szeptember 18., 08:06
1 hozzászólás. 

Nyolcra nőtt a vasárnapi vihar halálos áldozatainak száma – erősítette meg hírügynökségeknek Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár. „Összesen nyolcan haltak meg a viharban, öten Temes megyében, egy személy Arad megyében, ketten Beszterce-Naszód megyében" – mondta Arafat. Az államtitkár szerint ugyanakkor egyelőre nem indokolt, hogy a sérülteket bukaresti kórházakba szállítsák.

Az ítéletidő négy órakor érkezett meg Aradra: fákat csavart ki, kukákat borított fel, tetőket sepert le. A szélvihar ugyanakkor Temesváron okozott óriási riadalmat – a városközpont villany nélkül maradt, házakat fedett ki, fákat csavart ki tövestől a vihar. Több útkereszteződésnél a felfüggesztett közúti jelzőlámpák is összetörtek. A Temes megyei áldozatok közül ketten Temesváron, hárman pedig a tőle harminc kilométernyire lévő Buziásfürdőn vesztették életüket. Besztercén a városi parkban, Lonkafalván pedig egy hídon halt meg egy helyi lakos: mindkettejüket kidőlt fa üttette agyon.

Klaus Iohannis államelnök részvétét fejezte ki a gyászoló családoknak, Mihai Tudose miniszterelnök vasárnap este az egyik televízióban bejelentette, hogy az Erdélyen végigsöprő vihar hatalmas anyagi károkat okozott, amelyek felmérése jelenleg is zajlik. Közlése szerint a belügyminisztériumban egy válságtörzs követi a fejleményeket. Arról biztosította a károsultakat és az érintett településeket, hogy a kormány anyagi támogatást nyújt számukra.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2017-09-18 13:29:06
kidőlt fa üttette vagy ütötte? Nem mindegy.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."