Jöhetne a 15%-os küszöb

Kelemen Hunor szerint a szövetség egyetértene a tizenöt százalékkal: ennyinek kell lennie egy település kisebbségének ahhoz, hogy használhassa anyanyelvét a közigazgatásban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

KelemenHunor
Kelemen szerint nincs szó arról, hogy hivatalos nyelvvé váljon a magyar
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. szeptember 26., 08:25
0 hozzászólás. 

„Meg kell mondanom, hogyha létrejönne egy kompromisszum a 15 százalékkal, akkor a mostani, mintegy 400 település, amely a 20 százalékos küszöb alá esik, további 73-74-gyel bővülne ki, tehát szó sincs az egyesek által emlegetett 2.000 településről. (...) Azt gondolom, senki nem veszítene.

Ebben a törvényben nincs szó arról, hogy hivatalos nyelvvé váljon a magyar, csak arról, hogy a közigazgatásban használni lehessen a magyar nyelvet ott, ahol teljesülnek ezek a feltételek" — nyilatkozta hétfőn Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a parlamentben. Hozzátette, hogy a 15 százalék mindenki számára egy hasznos és korrekt kompromisszumot jelentene.

A politikus erről a közigazgatási törvény módosításának szakbizottsági vitája előtt nyilatkozott. Kelemen szerint a képviselőházi testület elhalasztja majd a jelentés elfogadását ebben a témában.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."