Több pénzt visznek haza a rendőrök

Megemelik a rendőrök, valamint a belügyminisztérium és a közbiztonság kötelékében dolgozók fizetését.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

rendorok3
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. október 12., 09:00
0 hozzászólás. 

Szerdán a képviselőház elfogadta a 2017/56-os sürgősségi kormányrendeletet törvényerőre emelő tervezetet, amelynek értelmében megemelik a rendőrök, valamint a belügyminisztérium, a védelem, a közbiztonság és a nemzetbiztonság kötelékében dolgozó civil alkalmazottak fizetését. A tervezet a 2017/152-es törvényt egészíti ki, abból a célból, hogy megszüntesse a rendőrök, a belügyminisztériumi civil alkalmazottak, valamint a védelmi, közbiztonsági és nemzetbiztonsági struktúrákban dolgozó civil személyzet bére közötti aránytalanságokat.

A jogszabály értelmében 2017. október elsejétől 10%-kal nő a rendőrök, belügyi alkalmazottak fizetése, valamint 15%-kal nő a védelem, közbiztonság és nemzetbiztonság szolgálatában álló intézmények civil személyzetének alapbére. Kivételt képeznek azok, akik már részesültek béremelésben a 2016/250-es törvény alapján.

A munkaügyi bizottság javaslatára bekerült a törvénybe egy kiegészítés, amelynek értelmében 2017. november elsejétől 50%-kal nő a Tengeri Életmentők Román Ügynöksége személyzetének alapbére. Szintén november elsejétől az adóhatóság (ANAF) regionális igazgatóságai alkalmazottainak fizetését az ANAF központi apparátusának béréhez igazítják.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."