Mégsem lehet szabadnap március 15-e?

Nem támogatná a PSD a március 15-ét szabadnappá nyilvánító törvénytervezetet jelenlegi formájában – persze ezt megérezve az RMDSZ már visszaküldte azt a szakbizottságokhoz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. október 18., 10:28
0 hozzászólás. 

Habár szerepelt a szenátus napirendjén, mégsem szavaztak az RMDSZ törvénytervezetéről, mert azt a szövetség javaslatára visszautalták a szakbizottságokhoz, miután világossá vált, hogy a plénum el fogja utasítani. Cseke Attila frakcióvezető azért kért a jogszabály szakbizottsági vitájára még két-három hetes haladékot, hogy legyen alkalma meggyőzni a kormánypártokat: semmi olyat nem kérnek, ami a román többséget sértené.

A Szociáldemokrata Párt elnöke szerint bölcs döntés volt visszautalni a szakbizottsághoz az RMDSZ törvénytervezetét, amely a romániai magyar közösség hivatalos ünnepévé nyilvánítaná március 15-ét. Liviu Dragnea azt mondta, a PSD a jelenlegi formában nem támogatja a kezdeményezést. „Bölcs döntés volt részükről visszaküldeni a törvényjavaslatot a szakbizottsághoz. Nem tudom, hogyan lehetne, de ha megtalálják a módját a javaslat módosításának, ha találnak egy más megoldást, rendben van, jelenlegi formájában azonban sem mi nem szavazzuk meg a tervezetet, sem mások" – fogalmazott Dragnea.

A szövetség idén március 15-én reggel iktatta a törvénytervezetet arról, hogy nyilvánítsák hivatalos ünneppé ezt a napot Romániában. A törvény előírná, hogy igény szerint a magyar közösség tagjai szabadnapot vehetnének ki, hogy részt vehessenek az ünnep alkalmából szervezett eseményeken. Március 15-én a helyi és megyei önkormányzatok megemlékező eseményeket szervezhetnek ott, ahol magyar közösségek élnek – a finanszírozást helyi és megyei költségvetésből támogatnák.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."