Nem száll bele a kormányba páros lábbal az RMDSZ

Nagyon összement a tej a PNL-vel, Kelemen Hunorék nem támogatják az ellenzék bizalmatlansági indítványát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

parlament
Most nemet mond az ellenzéknek az RMDSZ
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. november 16., 12:25
0 hozzászólás. 

Az RMDSZ nem támogatja az ellenzék bizalmatlansági indítványát, annak ellenére, hogy Kelemen Hunor szövetségi elnök elismerte, a kormány „túlságosan brutálisan" vezetné be az adótörvénykönyv módosításait. Kelemen Hunor arra reagált, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát (USR) elkezdte a bizalmatlansági indítvány benyújtásához szükséges aláírások összegyűjtését a parlamentben.

Az ellenzék az adótörvénykönyv január elsejétől hatályba lépő módosításai miatt menesztené a kormányt. A fenntartásai ellenére az RMDSZ nem támogatja a bizalmatlansági indítványt, ennek pedig az az egyik oka, hogy az utóbbi időben rendkívüli módon megromlott a viszonya a PNL-vel.

Kelemen Hunor szerint a liberálisok ebben az évben az élen jártak a nacionalista hisztériakeltésben, amikor a parlamentben a kisebbségek közösségi jogait bővítő tervezetek kerültek terítékre. Az RMDSZ elnöke szerint azért sem támogatják a bizalmatlansági indítványt, mert a PSD-ALDE koalíciónak jelenleg stabil parlamenti többsége van, de ha sikerülne is megdönteni a kormányt, nem világos, hogy az ellenzék kit javasol miniszterelnöknek és milyen irányba vinné az országot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."