Elbukott a bizalmatlansági indítvány

Az RMDSZ tartózkodott. De volt egy kis színjáték is.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

romanPNL
Fotó: Agerpres
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. november 23., 16:09
0 hozzászólás. 

Élelmiszerekkel vonult a pulpitushoz a bizalmatlansági indítvány vitáján a Nemzeti Liberális Párt (PNL) egyik képviselője. Florin Roman többek között tojást, vajat, húst és kenyeret vitt magával, hangsúlyozva, hogy az egy család élelmiszeradagja, amelyért nagyobb árat kellett fizetniük most, mint szeptemberben.

„Egy egyszerű emberekből álló család megkért engem, hozzam ide önök elé ezeket a termékeket, és beszéljek az ő nevükben. Ma reggel vásárolták meg ezeket az alapélelmiszereket, és összehasonlították az árukat a szeptemberi árakkal. Egy liter olaj 4,29 lej volt, most 7,01 lej. Egy liter tej 4,10 lej volt, most 5,10 lejért vették meg. A vaj ára szinte megduplázódott: 6,25 lejről 11,14 lejre nőtt.

Vettek egy 600 grammos kenyeret is, amelynek az ára 4,41 lejről 5,99 lejre emelkedett. Tehetősebb családról van szó, mert azt is megengedhették maguknak, hogy vegyenek sertéshúst. Ennek kilója 20,12 lejbe került, most 24,99 lej az ára" – sorolta Roman, hozzátéve, hogy ugyanazon termékcsomagért 22 lejjel fizetett többet a család most, mint szeptemberben.

A képviselő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nőtt a gázolaj és a villamos energia ára, mint ahogyan a törlesztőrészletek is. Roman elővett egy Kinder-tojást is, amely állítása szerint promóciós áron szinte annyiba kerül, mint egy tyúktojás.

Ezután a parlament elutasította a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által a Tudose-kabinet ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt

Az indítvány 159 támogató és három ellenszavazatot kapott, 23-an tartózkodtak, ebbe a csoportba tartoztak az RMDSZ-es honatyák is. Elfogadásához 233 támogató voksra lett volna szükség.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."