A nap ékszere a hólánc!

Huszonkét romániai megyére adtak ki sárga riasztást. Szél, hó és havaseső várható.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Illusztráció
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. január 22., 09:45
0 hozzászólás. 

Erdély, Moldva, Havasalföld és Dobrudzsa területére adott ki havazásra, hóviharra vonatkozó riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hétfőn 11 óráig erős havazásra számítanak, amelynek eredményeként vastag hótakaró lepi be Krassó-Szörény, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea megyéket, valamint Mehedinţi, Gorj, Hunyad, Szeben, Fehér, Brassó, Dâmboviţa és Prahova megyék hegyvidékeit.

Tovább tart a sárga jelzés a déli, délkeleti vidékeken. Hétfőn este 22 óráig Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa és Tulcea megyék területén erőteljes szélmozgás, havazás és hóvihar lesz az időjósok szerint. Ezekben a megyékben szélvihar is előfordulhat, 65-75 km/órás széllökésekre lehet számítani.

Dobrudzsa, Bánát, a Körösök vidéke, Dél-Olténia és Havasalföld keleti része sem ússza meg sárga jelzés nélkül, itt azonban eső, havas eső, havazás és erős szél keserítheti meg a házból kimozdulók életét. A csapadékos időjárás nyugatról indulva egyre inkább elterjed az ország területén, délen és a hegyvidéken 10-15 literes négyzetméterenkénti csapadék is eshet, elszigetelten akár 30-35 liter is hullhat.

Az esetleges délelőtti esőzést havazás váltja, és akár hófúvások is lehetnek. Bukarestben is nagy hó lett, ami jelentősen megnehezíti a közlekedést.

A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek 0 Celsius fok körül alakulnak, a maximum 1-2 Celsius fok lesz. Székelyudvarhelyen koradélutánig lehet havazásra számítani héftőn, a hét többi napján napsütéses, tiszta idő várható, éjszaka -3-tól -13 Celsius fokig is lehűlhet a hőmérséklet, napközben azonban pozitív értékekre, 0-4 Celsius fokra számíthatunk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."