Szigorodik a KRESZ

Ha lejárt műszakival merészkedsz ki az útra, nagyon rosszul jársz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

KozlekedesiBirsag
Érdemes odafigyelni, hogy érvényes legyen a műszaki. A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. április 13., 15:49
0 hozzászólás. 

Május 20-ától rendszámtábla és forgalmi engedély nélkül maradnak a sofőrök, ha lejárt a gépjárművük időszakos műszaki vizsgája (ITP) és rajtakapják őket, hogy így közlekednek a közutakon. A belügyminisztérium pénteken jelentette be a Facebook-oldalán, hogy a rendőrök bírságot szabnak ki, illetve elkobozzák a jármű forgalmi engedélyét és rendszámtábláit.

„Tehát onnan már csak autómentővel viszik el autójukat vagy eltolják a helyszínről, majd a Román Gépjármű-nyilvántartási Hivatalhoz (RAR) kell menniük, tehát sokkal bonyolultabb lesz. Ugyanez érvényes akkor is, ha a gépjárművet eladták/megvásárolták, de nem íratták át az új tulajdonos nevére 90 napon belül" - tájékoztattak a rendőrök.

A sofőrök valós időben követhetik a gépjármű-nyilvántartási ügyosztály (DRPCIV) weboldalán, hogy a gépjármű bejegyzése érvényes vagy fel van függesztve.

Május 20-ától kezdődően azonnal felfüggesztik a gépjármű bejegyzését, amennyiben lejárt az időszakos műszaki vizsgája. A felfüggesztés automatikusan megszűnik, amint elvégzik az új műszaki vizsgálatot.

A gépjármű forgalmi engedélyét és a rendszámtáblákat a közlekedési rendőrség adja vissza a tulajdonosnak, szögezte le a belügyminisztérium.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."