Iohannis több amerikai katonát szeretne látni Romániában

Románia bátorítja, hogy legfőbb stratégiai szövetségese, az Egyesült Államok növelje katonai erejét és jelenlétét Romániában – nyilatkozta Klaus Iohannis.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

iohannistrump
Iohannis és Trump. Szeretik egymás közelségét
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. április 19., 18:36
0 hozzászólás. 

Az államfő ezt csütörtökön az elnöki hivatalban rendezett Dél-Kelet-Európa biztonságának átértékelése – egy bukaresti megközelítés című nemzetközi szemináriumon jelentette ki.

Klaus Iohannis úgy vélekedett: a Fekete-tenger térsége, amely a NATO és EU keleti, illetve déli szomszédságának kereszteződésében található, sajátos biztonsági kihívással szembesül, a „befagyott” és aktív regionális konfliktusokkal, új kibernetikai, hibrid és terrorista fenyegetésekkel, illegális migrációval.

„Jelenleg az európai biztonságot nyilvánvalóan fenyegeti a keletről mutatkozó ellenséges magatartás is, hogy ne fogalmazzak túlságosan konkrétan” – tette hozzá a román államfő.

Ezen fenyegetésekre hivatkozva vélekedett úgy Iohannis, hogy Romániának erősítenie kell szerepvállalását a NATO-ban, együttműködését stratégiai szövetségeseivel, és ezen belül kiemelten is bátorítania kell az amerikai katonák – szövetségesi vagy kétoldalú keretek között szervezett – romániai hadgyakorlatait.

A bukaresti biztonsági szemináriumon a román elnök úgy vélekedett: a NATO előretolt jelenléte a Fekete-tenger térségében még nem érte el a szükséges szintet, az észak-atlanti szövetségnek pedig a teljes keleti szárnyon, a balti térségtől a Fekete-tengerig egységes módon javítania kell reakcióképességén és mobilitásán.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."