Stop a vezetés közbeni élő videóknak

Kampányt indított a kilenc halálos áldozatot követelő ceglédberceli balesetre hivatkozva a belügyminisztérium az okostelefonok vezetés közbeni használata ellen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

vezetes
Büntetnék a vezetés közbeni streamelést
szerkesztoÍRTA: UH.RO / MTI
2018. május 24., 16:24
0 hozzászólás. 

A belügyi tárca közösségi oldalán arra kérték a tömegközlekedési eszközökön utazókat, hogy szóljanak rá az autóbuszok, trolibuszok, villamosok vagy taxik vezetőire, ha azt látják, hogy vezetés közben használják a telefonjukat. Ha pedig a vezető a felszólítást követően sem teszi félre a telefont, azonnal jelentsék a segélyhívószámon.

Végül is az önök életéről van szó” – áll a felhívásban, amelyet a ceglédberceli balesetről készült fotóval illusztráltak.

A rendőrség a közösségi oldalán szintén a ceglédberceli balesetre hivatkozva buzdított annak a petíciónak az aláírására, amelyet az Observator lappal és az Observator tévével közösen indított.

A Stop a volán mellőli élő Facebook-közvetítésekre! Lájkold az életet! című petíció arra hívja fel a figyelmet, hogy az élő közvetítés elvonja a járművezető figyelmét a forgalomról, és nagy mértékben megnöveli a balesetek bekövetkeztének a valószínűségét.

Az élet fontosabb, mint a facebookos népszerűség” – fogalmaz a petíció, amely arra biztatja a közösségi háló felhasználóit, hogy ha volán mellőli élő közvetítést látnak, jelentsék a Facebooknak, az erre szolgáló gombra kattintva.

Amint a petícióban áll, az országban naponta átlagosan öten halnak meg autóbalesetekben.

A Ceglédbercelen kedd este történt balesetben egy román rendszámú kisbusz frontálisan ütközött egy homokot szállító teherautóval. A balesetet a kisbusz egyetlen utasa sem élte túl, mind a kilencen a helyszínen meghaltak. A baleset a kisbusz vezetőjének telefonos élő közvetítését szakította meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."