5 napja nincs ivóvizük a bákóiaknak

Bákó az ország egyik legnépesebb városa 150 ezer lakossal, a városháza azonban szombat óta mégis kétliteres palackokban osztogatja az ivóvizet, mert teljesen leállt a vízszolgáltatás. Péntekre talán már lesz víz. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

viz bako
Osztják a vizet a megyeszékhelyen. Nem újdonság
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. július 18., 20:40
0 hozzászólás. 

A város vízkészletét biztosító fővezeték szombati meghibásodása óta, gyakorlatilag nincs vizük a bákóiaknak. Azóta a helyi önkormányzat 63 munkatársa, a tűzoltókkal karöltve a város 69 pontján, kocsikról osztogatják a vizet, hogy valamilyen szinten kielégítsék a háztartási vízszükségletet.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint 11 ponton ivóvízet, további 58 helyszínen pedig nem ivóvíz minőségű vizet is osztanak. Kértek egyébként segítséget már a prefektusi hivataltól is, hogy a lakossági ellátást segítsék az állami tartalékokból.

A helyi híreket tallózva hamar rájöhet az ember, hogy Bákóban lassan gyakoribb a csőszakadás, mint égszakadás. Az Agerpres hírügynökség a témában megjelent cikke szerint a polgármester most jól meg is ígérte, hogy kérni fogja az „illetékes szervek” vizsgálatát az ügyben, mert nincs 10 éve annak, hogy 52 millió eurót költöttek a vízellátó rendszer modernizálására.

Az összegből egyébként a helyiek szerint nem futotta mindenre, és várják a kormány által beígért másik 7 milliót, hogy végre pontra tegyék a vezetékeket.

Kedden este egyébként körülbelül 200 ember vonult ki a városháza elé tiltakozni az áldatlan állapotok miatt, akciójukkal megbénították az autók közlekedését is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."