Szabadságra készülsz? Nyomás!

Olyan idő lesz, mintha tényleg nyár lenne. Süt a nap és időnként esik az eső.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Irány a tenger!
Irány a tenger!
szerkesztoÍRTA: UH.RO/ROMANIA TV
2018. augusztus 17., 11:41
2 hozzászólás. 

Többségében meleg időjárást jeleznek előre az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai hétvégére és a jövő hét elejére.

Pénteken

Máramarosban, a Körösök vidékén, a hegyvidéken és Erdély néhány területén, valamint Moldvában és a Bánátban időlegesen beborul az ég, villámlással, dörgéssel tarkított zápor színesítheti a napot és a szél is felerősödhet. Helyenként jégesővel kísért vihar is előfordulhat, melynek során időn belül négyzetméterenként 20-30 liter csapadék is lehullhat.

Az ország többi részén nyári melegre számíthatunk, helyenként kánikulára, mint például a Román-alföldön és a Dobrudzsai-fennsíkon, ahol a hőmérséklet-páratartalom komfortérzet mutató elérheti és meghaladhatja a kritikus 80 egységnyi küszöböt. A legmagasabb hőmérséklet 27-35 Celsius fok között lesz, a legalacsonyabb 10 Celsius fok lesz Erdély keleti részének medencéiben, illetve 23-25 fok a tengerparton.

Bukarestben is meleg, kánikulai időjárás várható enyhe széllökésekkel, felhős égbolttal, a legmagasabb hőmérséklet 34 Celsius fok, a legalacsonyabb 20-21 körül alakul.

Szombaton

az ország nagy részében meleg lesz, délen, dél-keleten kánikula várható. Az égbolt változóan felhős, főleg a központi és az észak-keleti régió hegyvidékein lehet délután viharokra számítani, akár jégeső is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 26-35 Celsius fok, a legalacsonyabb 14-24 fok között, kivéve a medencéket, ahol picivel alacsonyabb. Bukarestben is marad a meleg, 35-35 fokos hőség lesz napközben, éjszaka 19-21 fokra hűl le a levegő.

Vasárnap

is marad a meleg, az ég változatos lesz, helyenként erősen beborul, főleg az ország keleti, középső és déli részein, akárcsak a domb- és hegyvidéken, ahol jégesővel érkező vihar is előfordulhat délután, illetve este. A legmagasabb hőmérséklet 24-34 Celsius fok, a legalacsonyabb 11-22 között alakul.

A meteorológusok szerint a jövő hét közepéig hasonló marad az időjárás, nagy melegek a déli, délkeleti és nyugati országrészekben, viharos kánikula a domb-és hegyvidéken.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
PIVSZU
2018-08-17 14:29:20
http://eletmod.transindex.ro/?hir=23404&Rossz_idore_figyelmeztetnek_a_meteorologusok

Kinek van itt igaza?.....
avatar
PIVSZU
2018-08-17 14:32:28
https://szekelyhon.ro/aktualis/keresztbe-huzhatja-hetvegi-szamitasainkat-az-idojaras

vagy ez...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."