Tagadja a családomat a köcsög szenátus

Úgy sz*r ez az ország, ahogy van. Itt nem a melegek a köcsögök, hanem a politikusok. Emigráljak, hogy megőrizhessem a családomat?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

csaladellenesszenatus01ufo
Sajnálom, fiúk, nem vagyunk család. A szenátus szerint ti hivatalosan bitangok vagytok.
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2018. szeptember 17., 16:07
11 hozzászólás. 

Mint bizonyára néhányan már hallottátok, a szenátus megszavazta, hogy népszavazás legyen, amely arról döntsön, hogy megváltozzon-e az alkotmány. Azt a részt akarják kicserélni, melyben azt írja, hogy a család alapja a házastársak közötti házasság, azzal, hogy a család alapja egy nő és egy férfi közötti házasság. Valószínűleg nem azért, mert támogatni szeretnék a lagziipart mint a gazdaság húzóágazatát. És azért sem, mert véletlenül keverik a család fogalmát a házasságéval. Hanem csak úgy érdekből, politikai tőkeszerzésből és figyelemelterelésből.

Gyakorlatilag felemelik a középső ujjukat, azzal a mondanivalóval, hogy „köcsög buzik". Nekem csak annyi jön le ebből, hogy „köcsög politikusok". Szorri vagyok, hogy ilyeneket kell leírnom, de tényleg megérdemlik. Miért?

Nézzük picit a javaslat pontos szövegét: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

Az első rész tagadja a családomat. 

Azt állítja, hogy nem család. Mert nem vagyunk összeházasodva. Az ők dolguk, buták, ennyi, le van tudva. De a második rész sokkal jobban zavar, mert már sokkal gyakorlatiasabb dolog.

Azt írják, jogunk van nevelni, oktatni a gyerekeinket. És kötelességünk. Hát, bejelentem, itt valami gikszer van. Amióta a gyerekeim oktatásával foglalkozom, egyre-másra csak akadályokba ütközöm, ütközünk. Semmi mást nem hallok a tanügy részéről, mint leépítés, leépítés, leépítés.

Fogynak az emberek, a pedagógusok is, a kisegítő személyzet is. Mindenki „posztokért" harcol. A szülőknek kell anyagilag megtámogatniuk az állami tanügyet, de hogy nehogy túl könnyű legyen, azt is ellehetetlenítik. Egyik oviban óvónőt fizetnek a szülők, a másikban dadát meg konyhai kisegítő személyzetet, de ezt nem lehet akárhogy, hanem muszáj ezt is teljesen körbebonyolítani, cégeken, alapítványokon, egyesületeken meg miegymásokon keresztül, mert jönnek ellenőrizni a szervek.

Nem szabad osztálypénzt szedni oviban-suliban, muszáj titkárnak titulálni a szülői bizottságban a pénztárost, mert törvényesen tilos bármiféle pénzt szedni. Nem akar adni semmit az állam, de mindent tilt és ellehetetlenít. Minden második hónapban hoznak valami új törvényt vagy kormányhatározatot a tanüggyel kapcsolatban, teljes a fejetlenség, minden évben három minisztert cserélnek és minden miniszter saját feje és érdekei alapján „reformálja" meg gyökeresen a tanügyet.

A pedagógusok lassan többet papíroznak és jelentgetnek, mint amennyit tanítanak, a gyerekek többet vizsgáznak, mint amennyit élnek és tanulnak, és általános jelenség, hogy kudarcot kudarcra halmoznak. Lassan oda jutunk, hogy örülünk, ha a gyerekek fele átmegy az érettségin.

Az egészségügy szintén cumi,

lehet, hogy még nagyobb gáz, mint a tanügy. Az igazságszolgáltatást most szedik szét a saját érdekükben. Tüntetés hátán tüntetés, az érvek elfogytak, helyette erőszak van. Az ország munkaerejének szép része emigrált már, a másik most készül. Por és hamu lassan az egész ország. És a vezetőink mivel foglalkoznak? Buziüldözéssel.

Meggyőződésem, hogy a melegek a hibásak, hogy ez az ország így áll. Máglyára a buzikkal! És máglyára a vadházasságban élőkkel, a zabigyerekeiket egyedül nevelő anyukákkal, az emigráció miatt unokáikat nevelő nagyszülőkkel. Égjen a húgom is, aki nő, de nem lehet a családom, mert nem vettem el feleségül. Folytassam a nonszensz illusztrálását?

Kedves meleggyűlölő politikusok! Keresztény és istenhívő emberként jelentem nektek, hogy ebben az országban nem a melegekkel van baj, hanem veletek, köcsög politikusokkal.

Mondom ezt mosolyogva, szeretettel a szívemben, nulla gyűlölettel, csak úgy egyszerűen a megfigyeléseimből levont következtetéseim alapján. És még megtoldom egy kéréssel:

Szépen kérlek, a sz*rotokat egyétek meg, s a családomról szálljatok le!

Tegnap közölte egy ismerősöm, hogy itthagy mindent és végleg emigrál. A politikusaink visszaélései miatt. A legjobb barátom tegnap este pedzegette, hogy ha így folytatódnak a dolgok, külföldre kell költöznünk. Miért mi kell, hogy elmenjünk, s nem ti? Vegyétek el egymást feleségül szépen, s húzzatok el hosszú nászútra Costa Ricába, a többi szökött román politikus után. Hagyjatok minket élni!

(A fentebbi írás nem minden politikusnak szól. Köszönöm azoknak a szenátoroknak, akiknek volt vér a pucájukban szembemenni az árral, és nemmel szavazni.

Bocsánatot kérek, ha túl durva voltam, hogy a sz*r szót használtam, de ha europarlamenterünknek jól áll a szájában, akkor ejsze nekünk is.)



11 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csz
2018-09-18 09:45:47
No és a politikusokat ki választotta meg? Csak egy atombomba segítene ezen az országon. 100 millió kidobva az ablakon, mert gazdagok vagyunk. Ennyi pénzből azért lehetett volna egy-két családvédelmi intézkedést foganatosítani, mondjuk több ezer lombikprogramot fizetni azoknak, aki gyereket szeretnének, de nem jön össze nekik.

Amúgy meg nem értem az egyházi megközelítését a témának, a buzikat a sátán teremtette vagy hogy is van ez? Mert amúgy mi értelme lenne utálni őket, nem azt tanítják, hogy szeressük egymást gyerekek mert mind isten teremtményei vagyunk meg minden? A sok üres duma, az... az kell nekünk. Szégyellem, hogy megkereszteltek, nagy hiba volt. Szégyellem, hogy a gyerek vallásórára kell járjon, "mert hanem mi lesz"...
avatar
Megmondo
2018-09-18 12:59:50
"Azt állítja, hogy nem család. Mert nem vagyunk összeházasodva."

Ha az állam családi kedvezményeket szeretne osztogatni olyan embereknek, akik gyerekeket nevelnek, akkor hogyan kellene eljárjon? Az nem elég ha valaki azt állítja, hogy ez az én családom, azt egy papír is kell bizonyítsa, mert ellenkező esetben sokkal könnyebben lehet visszaélni. Az, hogy biológiailag egy családról van-e szó, az senkit nem érdekel, de társadalmilag valamivel bizonyítani kell ezt. Egy ideje így működik ez, de vissza is fejlődhetünk az ősember szintjére, mert ott nem volt szükség hülye papírokra.

A buzik szerintem ne házasodjanak. Éljék az életüket, a négy fal között, már nem küldik őket koncentrációs táborba se, de ne tekintsünk normálisnak egy evoluciós zsákutcát. És ne emeljük azonos rangra az évmilliók óta bevált férfi-nő kapcsolattal.
avatar
Hel Ga
2018-09-18 17:08:54
S miért olyan ócska a tanügyi rendszer is? Itt nem cél, hogy gondolkodó emberek kerüljenek ki a padból! Rabszolga kell külföldre...szutykos színjátszás...
avatar
csz
2018-09-18 18:06:16
re:
De ha zsákutca, miért költenek rájuk 100 milliót? Ez pontosan olyan okosság, mintha Udvarhely összes zsákutcáján színarany lemezre cserélnénk a táblákat...


avatar
Megmondo


. Éljék az életüket, a négy fal között, már nem küldik őket koncentrációs táborba se, de ne tekintsünk normálisnak egy evoluciós zsákutcát. És ne emeljük azonos rangra az évmilliók óta bevált férfi-nő kapcsolattal.
avatar
talaldkivagyok
2018-09-19 09:43:50
Megmondó megmondta... No de miért is olyan nehéz összeházasodni? Három gyermek után még mindig nem vagy biztos benne, hogy holtodiglan holtáiglan? Ha ezzel kellemetlenségektől óvnád meg családodat akkor miért olyan nehéz megtenni ezt a lépést? Társadalomban élünk ahol vannak szabályok, vagy ha úgy tetszik elfogadott normák... Olyan nehéz ezeknek megfelelni? Ha vársz valamit a társadalomtól akkor be kell illeszkedned. Vagy "mégazértis, mégazértsem"?- ez a dackorszakban lévő gyerekek tempója, nem nőttél még ki belőle?
avatar
diko
2018-09-19 16:14:11
Ebben az orszagban ugysincs kozos felolessegvallal
Eldontotte, hogy nem hazasodik, miert kellene megfeleljen (jelen esetben) neked ?

A tutit nyomod a szekedboll te is.... tan meg nem tapasztaltal meg egy rohadt hazassagkotessel sem mennyi idiotizmus zajlik. Es ha te a papiron kert dokumentumok logikajat megmagyarazni az mar fantasztikus, azon tul, h`a ezt kerik. Minek a miertje !(?) az osszefugges amiert ahogyan kernek.

Es az sem utolso szempont, hogy a tarsadalomban olyan dontesek szulethessenek amit kedveznek a tarsadalomban eloknek. Ne tolvaj, csalonak nezze az allam intezmenye a tarsadalom tagjait, hogy egyeb sincs csak probalod az ok elvarasaiknak megfelelni, ami keptelenseg. Ebben az orszagban mindenki egyszer tolvaj, rablo, es ezt bizonygatnia kell, a gyakorlatban ez tortenik. Ha netan szembe menne, nahh akkor valoban jobb, hogy emigraljon!
avatar
jutacs
2018-09-19 10:43:08
Az emigrálás nem jó ötlet.
A migráncsokat pl. a magyarok kifejezetten gyűlölik
avatar
diko
2018-09-19 16:15:55
Migrancs ide vagy oda...
Ne kelljen megtapasztald majd te is hogy emigralni jobb lesz.
avatar
jutacs
2018-09-19 19:11:44
Megsúgom neked:
Próbáltam az emigrálást!
Be kell vallanom, a magyarországi magyarok jobban gyűlölik a székelyt, mint a románok.
És ez szörnyű!
Lehet, hogy okosabb vagy, de a fenti állítás mögött 30 év tapasztalata van
avatar
jutacs
2018-09-19 19:12:58
Főleg a mérhetetlen lenézés elfogadhatatlan
avatar
mzolee
2018-09-30 10:12:52
Nem hoz semmi ujat az uj alkotmany, csak megerositi a hazassag definiciojat. Ennyi. A tobbi csak duma.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."