Valentin Popa: nem értek egyet az RMDSZ-szel

Megindokolta lemondását a volt tanügyminiszter. A román nyelvoktatás miatt lépett vissza.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

fotó: Pál Edit Éva
fotó: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MEDIAFAX, HOTNEWS
2018. szeptember 27., 14:46
0 hozzászólás. 

„Nem értek egyet az RMDSZ kérésével, hogy vonjuk vissza a kormányrendelet 16-os pontját, miszerint a nemzeti kisebbségek román óráit szaktanárok tartsák a kisebbségek nyelvén. Az RMDSZ az előző állapothoz való visszatérést szorgalmazza, amikor a kisebbségek nyelvén oktató tanítók 20 százalékkal több fizetést kaptak a román órákért. Ebéd után bejelentettem a miniszterelnök asszonynak, hogy lemondok" – nyilatkozta Valentin Popa.

Az oktatási miniszer azután döntött így, hogy az RMDSZ nehezményezte a 2018/9-es kormányrendeletet, amely kimondja, hogy az elemi oktatásban szaktanároknak kell tartaniuk a román nyelv és irodalom órákat. Liviu Dragnea szerint az RMDSz-nek volt ebben a kérdésben igaza.

Kelemen Hunor azt nyilatkozta, hogy Popa miniszter az utóbbi időben két hibás szakmai döntést is hozott, amelyekkel politikai problémákat okozott. Popát 2018 januárjának végén nevezték ki tanügyminiszternek, és többször bírálták az általa elkövetett nyelvhelyességi hibák miatt. Gyakran nem egyezteti beszéd közben az alanyt az állítmánnyal.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."