Felrobbant egy szülészet, négy kisbaba meghalt

Robbanásban meghalt tegnap este Bukarestben három kisbaba, amikor tűz ütött ki a giuleşti-i szülészet intenzív osztályán, majd egy újabb, aki nem élte túl a sérüléseit – írja a Mediafax hírügynökség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 17., 13:04
1 hozzászólás. 

Nyolc csecsemőt súlyos égési sebekkel szállítottak át a Grigore Alexandrescu kórházba, egyikük azonban nem élte túl a robbanásban elszenvedett sebesüléséket, így négyre nőtt a halálos áldozatok száma. A nyolc megsérült kisbaba közül három lány, öt kisfiú. Egy másik gyerek testfelületének csak 7 százaléka égett meg, neki nagyok az esélyei a túlélésre, a másik hat súlyos állapotban van. Dan Enescu kórházigazgató elmondta, testfelületük 50 százalékának megégése mellett 15 százalékban megégtek a légúti szerveik is, ezért minimálisak az esélyeik a túlélésre - tájékoztat a manna.ro.

A tüzet feltehetően egy klímaberendezés felrobbanása okozta a második emeleten, melynek elektromos vezetéke egy improvizált kábel volt. Az ügyészségi vizsgálatból kiszivárgott, hogy két szálat a vezetékből nem szigeteltek, ez idézhette elő a robbanást. A szülészetet azonnal körülvették a tűzoltók és a csendőrök, a kismamákat, az orvosokat és ápolókat az épület udvarára menekítették.

A helyszínre sietett Raed Arafat egészségügyi államtitkár is, aki arról biztosította a szülészetre beutalt kismamák aggódó rokonait, hogy a nőknek nem esett semmi bajuk. A robbanás pillanatában húsz kismama vajúdott éppen, őket a Filantropia kórházba szállították, közülük három azóta meg is szült.

Bedohazi

A nyolc sebesült csecsemőnek azonos típusú égési sérülése van ugyanazokon a testfelületeken, ami alátámasztja a robbanást feltételező elképzelést. A nyolc gyerek közül még nem sikerült mindenkit azonosítani. A robbanáskor keletkezett tűzben inkubátorok és üzemanyag égett el.

Az ügyészség azt vizsgálja, ki improvizálta a villanyszerelést, ki hagyta jóvá, és miért nem biztosította senki a felügyeletet az illető kórházi teremben. Szakemberek már most azt állítják, nem ütött volna ki tűz a helyiségben, ha valaki felügyelte volna az ott lévő csecsemőket.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hofika
2010-08-18 00:10:36
Még több embert kell elbocsájtani az égéségügyből és utána gondolkozni hogy ki kellet volna felügyelje az ott lévő csecsemőket,én meg mondom ki kellet volna felügyelje Emil Boc mert biztos az el bocsájtót alkalmazottak helyet a munkát ö fogja elvégezni.A Raed Arafat egészségügyi államtitkár jól meg nyugtatót mindenkit csak egyet felejtet el hogy gyerekek haltak meg és sérültek meg,azt a fájdalmat ki veszi át?Halót gyerekek helyet ki fog szülni újból gyerekeket kárpótlásba?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."