Ismét működik a Romtelecom magyar tudakozója

Augusztus 15-étől ismét működik a Romtelecom magyar tudakozója – tájékoztatta a vezetékes telefonszolgáltató Moldován József távközlési államtitkárt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 18., 08:34
0 hozzászólás. 

A Távközlési és Kommunikációs Társadalom Minisztériumának államtitkára július 17-én fordult levélben a Romtelecom vezérigazgatójához, melyben a 45,99 százalékos tulajdonos román állam képviselőjeként magyarázatot kért a 2005. augusztusában beindított magyar nyelvű hívószám megszűnésére, kérve annak sürgős visszaállítását.

Moldován József nehezményezte, hogy az új, 118 932-es tudakozó már "nem tud magyarul". „Ezt a kérdést nem lehet ilyen könnyelműen kezelni, a magyarlakta vidékeken éppen olyan előfizetői vannak a Romtelecomnak, mint bárhol másutt Romániában" – szögezte le Moldován József államtitkár. Az új, hatjegyű szám a korábbi, 1931-es számnak a helyét vette át, amelynek magyar nyelvű megfelelőjét, az 1932-est öt évig vehették igénybe a magyar ajkú előfizetők.

A tavalyi év végétől azonban megszűnt a szolgáltatás, amelyet 2005. augusztusában Nagy Zsolt akkori távközlési és informatikai miniszter avatott fel hivatalosan. Az 1932-es számon jelentkező tudakozó Brassóban működött, és Románia bármely pontjáról közvetlenül és ingyenesen hívhatta a körülbelül egymillióra tehető romániai magyar ügyfél. A Romtelecom Moldován József államtitkárnak címzett válaszában többek közt azzal indokolja a szolgáltatás megszűnését, hogy a magyar nyelvű operatőrök jelentkeztek a 2010. júniusa során lefolytatott önkéntes személyzetleépítési programba.

Szasza

Illusztráció

"Emiatt a Romtelecom számára lehetetlenné vált a szolgáltatás folytatásának biztosítása" – indokol válaszlevelében a telefontársaság. Ugyanakkor hozzáteszi, hogy a vállalat "erőfeszítéseinek köszönhetően" 2010. augusztus 15-től lehetővé válik a magyar nyelvű tudakozó elérése a 118 300-as hívószámon.

Moldován József államtitkár üdvözölte, hogy a telefontársaság lépéseket tett az általa jelzett probléma megoldása érdekében, és hangsúlyozta: minthogy immár csupán technikai jellegű problémáról van szó, a Romtelecomnak a legrövidebb időn belül kötelessége megoldani azt, és ugyanúgy kiszolgálni magyar ajkú ügyfeleit, ahogyan teszi azt a többséghez tartozókkal.

- RMDSZ tájékoztató -


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."