Felvételi a Rendőrakadémiára

Maradtak magyar helyek a Rendőrakadémián, a felvételi szeptember 6-9. között zajlik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 26., 13:52
2 hozzászólás. 

Tekintettel arra, hogy a 2010. júliusában lebonyolított felvételi vizsgán csupán egy magyar fiatalnak sikerült bejutni a Rendőrakadémiára, a kormány döntése értelmében szeptember elején újabb 14 helyre felvételizhetnek, azok a fiatalok, akik magyarul érettségiztek.

Fontos tudnivalók

1. Részletes információk

A www.academiadepolitie.ro honlapon részletes tájékoztatás olvasható a felvételi folyamatáról. Minden érdeklődő látogassa rendszeresen az akadémia honlapját, ide folyamatosan töltik fel a szeptemberi vizsgára vonatkozó adatokat. A felvételi metodológia, a könyvészet, a kizáró feltételek, illetve a fizikai képességeket felmérő gyakorlati próbák megegyeznek a 2010. júliusában megrendezett felvételi előírásaival, amelyek hasonlóképpen megtalálhatók a honlapon.

2. Magyarul érettségizettek számára fenntartott helyek

A 2010. évi szeptemberi felvételin a Rendőrség egyetemi kar Rendészet és Közbiztonság szakán 14 helyet biztosítanak a magyarul érettségizettek számára a felvételi és az oktatás román nyelven történik.

3. Felvételi próbák

Első, kizáró szakasz pszichológiai teszt, egészségügyi vizsgálat, fizikai képességek – gyakorlati próbák (50 és 1000 méter síkfutás, súlylökés)

Második szakasz – tudásfelmérés, történelem – rácsteszt, román nyelv – rácsteszt, idegen nyelv (angol, német, francia vagy orosz) - rácsteszt

4. Felvételi tananyag és könyvészet

Minden tantárgy esetében a felvételi tananyag az V-XII osztályos programra épül a www.academiadepolitie.ro honlapon megtalálható a részletes könyvészet, a 2009-es felvételi vizsgatételei, illetve a rácstesztek struktúrája (kérdések száma, pontozás).

5. A beiratkozás általános feltételei és kritériumai (a teljes kritériumrendszer a www.academiadepolitie.ro honlapon olvasható.

A beiratkozáshoz szükséges a román állampolgárság és a romániai lakcím, a román nyelv ismerete, megfelelő egészségügyi állapot. Alsó korhatár: 18 év (vagy 18 év betöltése a felvételi évében). Továbbá elengedhetetlen a líceumi végzettség, érettségi diploma. A jelentkezők nem lehetnek büntetett előéletűek, párttagok illetve a líceumi évek alatti magaviseleti jegy átlaga nem lehet kisebb nyolcasnál. Minimális magasság: 160 cm a nők esetében, 165 cm a férfiak esetében (csak a Rendőrség és Tűzoltó Kar esetén)

Felvételi naptár

Beiratkozás a megyei rendőrkapitányságokon (Inspectoratul Judeţean de Poliţie) történik a teljes felvételi dossziéval – a határidő hamarosan megjelenik a www.academiadepolitie.ro honlapon. A felvételire való jelentkezés: szeptember 6., a Rendőrakadémia bukaresti székhelyén.

Pszichológiai vizsga: szeptember 6., a Rendőrakadémia bukaresti székhelyén
Orvosi vizsga: szeptember 7., a Rendőrakadémia bukaresti székhelyén
Fizikai képességeket felmérő gyakorlati próbák: szeptember 8., a Rendőrakadémia bukaresti székhelyén
Írásbeli vizsga: szeptember 9., a Rendőrakadémia bukaresti székhelyén

Figyelem!

Kötelező a www.academiadepolitie.ro oldal rendszeres látogatása az esetleges változások, pontosítások megismerése érdekében.

Részletek a www.rmdsz.ro oldalon is találhatók.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
konzervativ
2010-08-26 15:41:33
Tovabbi informaciokert Farkas Gyurikahoz, Bunta jobbkezehez, cserehati csalohoz es eljovendo varosmenedzserert fordulhattok, o ugyanis rendorakademiat vegzett... :P
avatar
weedor
2010-08-27 09:06:17
Nincs tehetséged egy becsületes, akár jól profitáló szakmához sem? Tehetségtelen vagy és igénytelen?

Menj te is korrupt, ingyenélő rendőrnek!

Váó

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."