Az RMDSZ nem fogad el újabb megszorító intézkedéseket

A szervezet számára elsőbbséget élvez egy gazdaságélénkítő csomag elfogadása, valamint az oktatási és a kisebbségi törvénytervezetek parlamenti vitájának felgyorsítása.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 02., 11:05
3 hozzászólás. 

A kormánykoalícióban helyet foglaló RMDSZ parlamenti képviselői és szenátorai Árkoson tartottak kihelyezett frakcióülést, amelyen megvitatták, melyek lesznek a szövetség prioritásai a szeptemberben kezdődő őszi parlamenti ülésszakon.

A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Markó Béla, az RMDSZ elnöke elmondta: egyértelműen körvonalazódott az az álláspont, hogy az érdekvédelmi szervezet képviselőházi és szenátusi frakciói nem támogatnak majd egyetlen olyan intézkedést sem, amely a lakosság jövedelmének csökkenését vagy életminőségének romlását eredményezi.

Az RMDSZ kiemelt feladatnak tekinti a kis- és középvállalkozások támogatását célzó gazdaságösztönző intézkedések átültetését a gyakorlatba, köztük az átalányadó eltörlését. Ezt az adót tavalytól minden cégnek fizetnie kell, függetlenül attól, hogy nyereséges-e vagy sem. Borbély László környezetvédelmi miniszter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke bejelentette, hogy a kormány várhatóan októbertől törli el ezt az adót.

A szervezet prioritásként kezeli még a közoktatás mélyreható reformját célzó oktatási törvénycsomag elfogadását. A jogszabályról már szavazott a képviselőház, de a szenátusnak már nem maradt ideje a tavaszi ülésszakon arra, hogy napirendre tűzze a tervezetet. Az oktatási törvénytervezet jelentősen megnöveli a helyi közösségek és az önkormányzatok szerepét a közoktatás megszervezésében.

Markó jelezte, hogy az RMDSZ szorgalmazza koalíciós partnereinek a kulturális autonómiát szavatoló kisebbségi törvénytervezet vitájának a folytatását is. Ez a tervezet évek óta nem jut túl a képviselőház illetékes szakbizottságain, mivel a román pártok többsége ellenzi a kulturális autonómiát. Hozzátette, hogy a szövetség a romániai gazdasági fejlesztési régiók átalakításának politikai vitáját is fel akarja gyorsítani. Az RMDSZ törvénytervezetet is kidolgozott már, de azt nem vitatta meg még érdemben a román kormánykoalíció.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kiskata
2010-09-02 11:52:32
Jesszus!!! Bekemenyitettek?!?? Miutan megszavaztak MINDEN olyan torvenyt ami MAR a szegenysegbe lokte az embereket?!?
AFA emeles, -25% a tanugyi/egeszsegugyi fizetesekbol....
Egy biztos RMDSz-es honatyak(?): a valasztok bizalmat gyonyoruen eljatszottatok! Enyhen szolva mar reeeg keso a "nem-megszavazos" politika!
avatar
OLVASÓ Udvarhely
2010-09-02 14:30:47
Én bízom abba, hogy lassan jobb lessz. Kilábalunk a válságból. És akkor a kormány sem megszorító intézkedéseket kell hozzon, hanem a továbbfejlődésre irányulhat a munkája.
avatar
hofika
2010-09-02 15:40:29
Na végre meg jött az RMDSZ esze is,ezt mar nem szabadott volna idáig sem támogatni,elejétől fogva ellenezni kellet volna és kiállni mellette. El kell gondolkozni hogy a kormány társak szavaztak e az RMDSZ-re vagy a választópolgárok,ha a választó polgárok szavaztak akor az ők érdekeit kell figyelembe venni és nem olyan kormány társakét akik holnap holnapután az RMDSZ -nek fontos kérdésbe hátat fordítanak majd különböző indokkal.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."