Felvételi a Sajtókollégiumba

A nagyváradi Ady Endre Sajtókollégium (AESK) két éves, intenzív levelező tagozatos újságíróképzésre hirdet felvételit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 28., 13:39
0 hozzászólás. 

Az intenzív levelező tagozatos újságíróképzésre a jelentkezőket október 2-án, szombaton 11 órára várják. Jelentkezni, beiratkozni a felvételi napjáig lehet, személyesen hétköznapokon 10-17 óra között az AESK titkárságán (Nagyvárad, Kanonok sor - Sirul Canonicilor 25., földszint), továbbá telefonon (0259-419.924, vagy 0735-154.456), valamint e-mailen a sajtosuli@gmail.com címen.

A vizsgakövetelmények: általános műveltség, általános tájékozottság, fogalmazási készség. A vizsga első része a fenti követelményeket vizsgáló teszt, írásgyakorlat, amit szóbeli meghallgatás követ. Szükséges dokumentumok: érettségi bizonyítvány másolata, személyi igazolvány másolata, kézzel írott önéletrajz, 30 RON vizsgadíj.

A felkészítők 120 óra elméleti képzés, 40 óra szakosító képzés, 40 óra gyakorlati képzést foglalnak magukba. Továbbra is lehet választani különböző szakosítások közül: sajtófotó, olvasószerkesztés-korrektúra, laptördelés-tervezés, rádiós és televíziós ismeretek, médiamenedzsment. Az új tanévben az internetes újságírással kapcsolatos ismeretek átadására helyezik a hangsúlyt, újdonság a kulturális sajtó megjelenése önálló tárgyként.

A kétéves képzés tandíja 900 RON, mely részletben is kifizethető. A felkészítők időzítése lehetővé teszi nappali szakos egyetemi hallgatók jelentkezését is. A felvételin a jelentkezők kommunikációs és íráskészségét, továbbá általános műveltségüket, tájékozottságukat tesztelik.

"Reméljük, hamarosan arról is beszámolhatunk, hogy sikeresen lezárul a régóta tervezett akkreditációnk is, amely lehetővé teszi, hogy a korábbi évfolyamokon végzettek is ilyen oklevélhez juthassanak" – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott, Fodor Judit irodavezető és Szűcs László tanfolyamvezető által szignált hírlevélben.

Az 1994-ben Stanik István által alapított sajtókollégiummal kapcsolatosan bővebb információk a http://sajtokollegium.com/ honlapon találhatók.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."