Megvannak a középiskolai elosztások

Több mint 900 diákot nem tudott beosztani a rendszer a középiskolai osztályokba. Mutatjuk a megmaradt helyeket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Akik most hiába böngészik a listát, július végén próbálkozhatnak újra. Illusztráció
Akik most hiába böngészik a listát, július végén próbálkozhatnak újra. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. július 20., 08:25
0 hozzászólás. 

Összesen 118 661 diák jutott be valamelyik iskolaközpontba az országos középiskolai felvételi első szakaszán – tájékoztat a tanügyminisztérium honlapján. A Hargita megyei iskolák leendő kilencedikeseinek listáját itt lehet megnézni. 

A szaktárca adatai szerint országszerte összesen 917 általános iskolai végzőst nem tudott elosztani a számítógépes rendszer a kódolás után. A szóban forgó közel ezer tanuló a felvételi második szakaszában, július 28-án próbálkozhat a megmaradt helyek megszerzésére.

Udvarhelyszéken a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskolában, a Marin Preda Elméleti Líceumban, a szentegyházi Gábor Áron Líceumban, a székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközpontban és a Berde Mózes Unitárius Gimnáziumban, a Korondi Középiskolában, illetve a zetelaki Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Líceumban maradtak szabad helyek. Hogy mely szakokon, azt itt lehet böngészni.

Hargita megyében továbbá a csíkdánfalvi, csíkszentmártoni, maroshévízi, borszéki, a gyergyóvárhegyi, gyergyóhollói és gyergyóditrói középiskolákban vannak még elfoglalható helyek.

Hódít a matek-infó

A legnagyobb bejutási médiák alapján felállított top húszas listán kevés az erdélyi iskola, a legsikeresebbek a fővárosi középiskolák - írja a Maszol hírportál. A listára az erdélyi iskolák közül csak a temesvári Grigore Moisil Elméleti Líceum került fel 9,31-es, illetve a kolozsvári Emil Racoviță Főgimnázium 9,18-as utolsó bejutási médiával.

A legkeresettebb szaknak a matematika-informatika bizonyult, főként az angol nyelvű osztályok népszerűek. A legnehezebben a természettudományok szakra lehetett bejutni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."