Irtják a kisebbségi oktatást

Az oktatási törvény változtatásaira sajtóközleményben reagál az RMDSZ.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 24., 08:03
1 hozzászólás. 


Az RMDSZ súlyosnak tartja, hogy a felsőház oktatási bizottsága a hétvégén gyakorlatilag kiiktatta az új oktatási törvénytervezetből a kisebbségi oktatást érintő pozitív rendelkezéseket – mondta Markó Béla, az RMDSZ elnöke keddi sajtótájékoztatóján - olvasható a manna.ro-n.

A szakbizottság többek között a történelem és a földrajz anyanyelven történő oktatásának lehetőségét, a román nyelv sajátos tanterv és tankönyvek szerinti oktatását vette ki, de durván megnyírbálta az általános oktatási reformot célzó intézkedéseket is – nehezményezte Markó.

„A Szociáldemokrata Párt hatalmas perverzióról tesz tanúbizonyságot azáltal, hogy miközben önmagát az „iskolák pártjának" tartja, úgy próbál bosszút állni egy politikai szervezeten, hogy eközben a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulókat, gyerekeket akar büntetni" – mutatott rá Markó Béla, aki bírálta Mircea Geoanát, a felsőház szocdem elnökét is amiatt, hogy tisztségével összeférhetetlenül pártpolitikai álláspontot képvisel a kérdésben, beleszól az oktatási bizottság munkájába. Markó szabályellenesnek tartja a szakbizottság hétvégi ülésének összehívását.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
besenyo
2010-11-29 07:15:06
Sajnos ezek dőntik el mi jo nekűnk.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."