RMDSZ: népszámlálásra készülődve

Keményen készül az RMDSZ a 2011-ben esedékes népszámlálásra, arra buzdít minél többen vallják magukat magyarnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

KBoti
KBoti
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. november 30., 17:27
1 hozzászólás. 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség egy szakmai csoportot hozna létre, hogy megfelelően felkészüljenek a 2011-es romániai népszámlálásra. Az RMDSZ Ügyvezető Elnöksége augusztusban hozott határozatában Székely István irodavezetőt, politológust kérte fel a csoport tagjainak összegyűjtésre, a munkamódszerek és egyéni elképzelések kialakítására. A csapat leghamarabb december 8-án, Kolozsváron találkozik.

Nem mindegy hányan vallják magukat magyarnak, állítja a Szövetség. Éppen ezért az erre az alakalomra összeállított csoport feladatai közé tartozik a megfelelő üzenet megfogalmazása és az emberek eredményes tájékoztatása, mindez kidolgozott ütemterv mellett. A kampány egész Erdély területére kiterjedne, amelyben besegítenek majd a helyi és megyei RMDSZ szerveztek, civil és ifjúsági partnerek, valamint az egyház.

Székely külön hangsúlyozta, hogy a kampány által szeretnék tudatosítani, hogy miért fontos a romániai magyarnak, hogy felvállalja magyarságát. Külön szeretnének üzenni a tömbmagyarságnak, illetve a szórványságban élőknek, de külön figyelmet kapnak a vegyes házasságban élők is – összegezte a politológus.

A szakemberekből és politikusokból összeállt csoport a következő: Barna Gergő szociológus, Horváth István szociológus, a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet vezetője, Kapitány Balázs, a Központi Statisztikai Hivatal – Népességtudományi Kutatóintézet tudományos titkára, Kiss Tamás, szociológus, a NKI kutatója, Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, Markó Attila államtitkár, a romániai Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának elnöke, Porcsalmi Bálint kampányszakértő, valamint Székely István politológus.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
potilulu
2010-11-30 17:46:24
A magyar embernek nem kell az RMDSZ, hogy magyarnak vallja magát.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."