Szász: a három éves gyes lenne a megoldás

A gyermeknevelési szabadsággal elfogadott új kormányrendelkezés, illetve a nyugdíjak 5,5 százalékos „megsarcolása" kapcsán fejtette ki álláspontját Szász Jenő MPP elnök.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

MPP
MPP
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. december 10., 09:37
7 hozzászólás. 


Az elnök szerint az elfogadott variáns nem megoldás, a hároméves gyermeknevelési szabadságot tartaná elfogadhatónak.

„Egy szó, mint száz, azt gondolom, hogy az a jó megoldás, amit Magyarországon is változtattak, hogy az édesanya három évig kellene otthon maradjon a gyermeke mellett. Mi ezt, a vitán egyébként fel sem merült variánst képviseltük volna" - jelentette ki sajtótájékoztatóján Szász. Az elnök szerint az ország demográfiai adatainak tükrében nem a gyes csökkentésével megsaccolt évi 23 millió eurós spórláson kellett volna vitázni, hanem fel kellett volna vállalni a három éves gyes bevezetésével járó „áldozatot".

Véleménye szerint a gyest illetően az RMDSZ által elért eredmény „még olyan sincs, mint volt ezelőtt két héttel, de mégis azt akarják elmondani magukról, hogy ha ők nincsenek, akkor még rosszabb lett volna, gyakorlatilag a visszalépés is eredmény. Azt gondolom, hogy az erdélyi magyar közösségnek ettől a fajta politikai magatartástól kellene megválnia".

MPP

Az elnök egyértelműen bírálta a nyugdíjak megadóztatását. Az 5,5 százalékos biztosítási alap befizettetését illetően kifejtette: „A nyugdíjasok volt az utolsó kategória, akiket még nem sarcolt meg a kormány - most ezt is sikerült. Ők eddig megúszták, de most már gyakorlatilag nincs olyan társadalmi kategória, akit nem ért volna utol a kormány „áldásos" tevékenysége".

Szász sajnálatosnak tartja, hogy amíg a kormányon levő RMDSZ számára a magyarországi példák (bankok, pénzügyi befektetők, biztosító társaságok megadóztatása) követhető modellként szolgálhatnának, addig „ebben az országban mindent fordítva tesznek, mint ahogy kellene".

Szász kifejtette: politikailag értelmezhetetlennek tartja az RMDSZ-nek a „népellenes kormányzásban való szerepvállalását", és érthetetlen számára az RMDSZ „hajlandóság nélküli" politizálása is.


7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Csedo
2010-12-10 10:29:41
Nah eddig s ne tovabb, jo hogy nem kene 5 ev gyes, nem tudom a partelnok ur volt e pszihologusnal az otleteivel
avatar
hottentotta
2010-12-10 10:38:11
Csedo Te se vagy gyenge. Olyanrol mondasz velemeny amihez gozod sincsen. Ma nincs tanitas??? Majd ha lesz gyereked, megtudod mi az hogy gyerekneveles es hogy mibol is all az.
avatar
mekkmester
2010-12-10 10:45:25
Szerintem is 5 év GYES kéne, egységesen minimum 2500 lejes juttatással. És 45 éves nyugdíjkorhatár. Na, meg egy MEGÉPÍTETT autópálya nyugat felé, Udvarhelyet érintve, hogy ha valami nagy gáz van, gyorsan tudjunk menni innen (és könnyen tudjunk visszajárni november elsején világítani). Sok mindent szeretnénk, de a körülményeket is figyelembe kéne venni.
Az tény, hogy az RMDSZ utóbbi két éves tevékenységéből ezt a lépést tartom a leghasznosabbnak.
avatar
Csedo
2010-12-10 11:35:42
re:
Lehet h a gyereknevelsehez nincs gozom, de ertek a vizvezetekszereleshez, ha nincs viz akkor qrvara nem fog fojni a csapon, se 1m3 se 5m3 viz :) es azert nincs viz mert kozepesen tehetseges a vizmuvek vezetosege es az utobbi 10 evbe ugyhagyta a csapot.
avatar
enisitt
2010-12-10 15:02:04
Igy igaz a korulmenyeket is figyelembe kell venni, de Szasz hamar kap a dolgon s jon a populista kijelenteseivel. Egy eve semmi baja nem volt Basescuekkal, olyan mint egy rossz kurva, locs ide locs oda, nezi hol lehet hasznot huzni oda nyal segget
avatar
guru
2010-12-11 05:13:51
Az lenne a jó, ha az ember szülei gyesen lehetnének, mondjuk huszonvalahány évig. Ameddig a fiuk polgármester vagy pártelnök lessz ás megszedi magát. Majd azután is, hogy a lopott vagyonbol származó mercedeszeke a nevük után irhassák orbán Attillával közösen, hogy legyen ideje a pártelnoknek hüjeségeket beszélni : )))
avatar
uila
2010-12-11 10:01:14
S miből fizetné ki Jenő ennyi kismama 3 éves gyes pénzét? Még az egy évesre sincs keret, nemhogy 3-ra ! Olyan adóztatást és foglalkoztatási törvényeket kell hozni, ami támogatja a családot. Angoloknak 10ed annyi törvényük van mint nekünk, de azokat legalább betartják. nekünk annyi van, hogy ügyvéd legyen a pennáján, annyit megjegyezni, s köztük eligazodni...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."