Borsosabb a büntetőpont

Január elsejétől közel 12 százalékkal emelkedett a közlekedési kihágásért járó büntetőpont értéke.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Itthon_Kozelet
Itthon_Kozelet
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 04., 14:09
4 hozzászólás. 

Január 1-től nőtt a bruttó minimálbér értéke, ennek függvényében borsosabbak lettek a közlekedési kihágásokért kirótt bírságok is. Mélyebben zsebbe kell nyúlni a szabálytalanul közlekedő gépkocsivezetőnek: egy büntetőpont értéke a tavalyi 60 lejről 67 lejre nőtt - ez a bruttó minimálbér 10 százalékának fele meg.

Két büntetőpontot kap „ajándékba" és akár kétszáz lejt is le kell pengetnie annak a gépkocsivezetőnek, aki elmulasztja bekapcsolni a biztonsági övet, vagy vezetés közben telefonál. Négy-öt pont a jutalma és szintén borsos árat, akár 335 lejt is fizethet az a sofőr, aki a megengedett sebességhatárt 30 kilométeres óránkénti sebességgel meghaladja, vagy indokolatlanul megáll az autópályák leállósávján.

A harmadik kategóriás bírságok értéke a tavalyi 480 lejről 536 lejre emelkedett. A 9-20 büntetőpontot érő közlekedési kihágások esetében a kirótt büntetés alsó határa 600 lej, de a kihágás súlyosságának függvényében ez az összeg akár 1340 lej is lehet. Nem árt az óvatosság, hiszen a szabálytalankodó gépjárművezetőnek nem csak a zsebe bánhatja, de a jogosítványa is elúszhat: az, aki hat hónap alatt 15 büntetőpontot gyűjt össze, búcsúzhat a sofőrkönyvétől.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Laces
2011-01-04 15:11:52
"egy büntetőpont értéke a tavalyi 60 lejről 67 lejre nőtt" , "Két büntetőpontot kap „ajándékba" és akár kétszáz lejt is" ?? 1 pont = 67 lej és 2 pont = 200 lej? hol itt a logika?
avatar
kiska
2011-01-04 17:05:59
telefonért
Udvarhelyen szabad vezetés közben telefonálni!
Írjon egy vki, akit megbüntettek ezért?!
avatar
hahaha
2011-01-04 17:53:53
re: telefonért
avatar
kiska
Udvarhelyen szabad vezetés közben telefonálni!
Írjon egy vki, akit megbüntettek ezért?!

En nem. Altalaban mikor latnak vkit vezetes kozben telefonalni meg intenek is a soferrnek h : Hello majd hivjal fel engem is...enyyi az intezkedes.
avatar
fa
2011-01-04 19:38:28
re: re: telefonért

En nem. Altalaban mikor latnak vkit vezetes kozben telefonalni meg intenek is a soferrnek h : Hello majd hivjal fel engem is...enyyi az intezkedes.[/quote

Nagy "Kutya" lehetsz, ha ezt csinálják veled. Vagy Te vagy a "megnézemhogyarendőrhogyanreagálhatelefonálnakmiközbenvezetnekazemberek" megfigyelőshow főszereplője? Már csak azért, mert engem már büntettek meg ezért,...de lehet, hogy azóta kicserélődtek a rendőrök, mert az már pár éve történt.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."