Hivatalosan is versenyben Olosz Gergely

Olosz Gergely, az RMDSZ Kovászna megyei képviselője, hivatalosan is bejelentette, hogy indul a szövetségi elnöki tisztségért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 13., 12:02
1 hozzászólás. 


Közleménye szerint Olosz azért száll versenybe az RMDSZ elnöki posztjáért, mert szerinte nem felszínes, hanem alapvető változásokra van szükség az RMDSZ-ben – olvasható a manna.ro-n.


Programjából a képviselő négy lényegesnek tartott pontot emelt ki:
          • A romániai magyar közösség egysége. Olosz szerint az RMDSZ-nek ernyőszervezetként kell összegyűjtenie az erdélyi magyarságot.
          • Az RMDSZ demokratizálódása. Olosz decentralizálná a szövetséget, és úgy módosítaná a szerkezetét, hogy annak reprezentatív fórumaiban egyaránt helyet kapjanak a partiumi, szórványbeli és székelyföldi közösségek képviselői.
          • A romániai magyarság jóléte. "A szövetségnek aktívan részt kell vennie a kormány és a koalíció gazdaságpolitikáinak a kialakításában, támogatnia kell a közvetlen beruházásokat a magyarlakta területekre, biztosítva ezeknek a környékeknek az infrastrukturális beruházásaihoz szükséges összegeket. Hiába biztosítjuk a lehetőséget egy magyar ember számára, hogy magyar nyelvű iskolába járathassa a gyerekét, ha ezzel egyidőben nem győződünk meg arról, hogy ő a gyerekének tisztességes megélhetést tud nyújtani" - hangsúlyozza a képviselő.
          • Az RMDSZ és a budapesti kormány együttműködése. Olosz szorosabb együttműködést alakítana ki a magyarországi Fidesz-KDNP szövetséggel, és ápolná a kapcsolatot az Orbán-kormánnyal.

Olosz Gergelyen kívül eddig hivatalosan Eckstein-Kovács Péter és Kelemen Hunor jelentette be, hogy indul a szövetségi elnökválasztáson.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lala
2011-01-13 18:54:36
Szemfényvesztés ez a ringbeszállás. Markó már kijelölte az utódját.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."