Kelement támogatja a székelyföldi RMDSZ

A csíkiak döntöttek, a háromszékiek szombaton döntenek arról, hogy melyik szövetségi elnökjelöltet támogatják a februári RMDSZ-kongresszuson, de a mérleg nyelve Kelemen Hunor felé billen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

2011_Egyeb/0113_rmdsz_sajtaj_csik
2011_Egyeb/0113_rmdsz_sajtaj_csik
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 14., 12:45
2 hozzászólás. 

Tamás Sándor, az RMDSZ Kovászna megyei szervezetének elnöke elmondta: a háromszéki szervezet szombaton dönt arról, hogy kit támogat a jelöltek közül, ő személy szerint Kelemen Hunort támogatja, amely által nemzedékváltást támogat - írja a manna.ro.

Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere így fogalmazott: „Hangsúlyosan meg kell jeleníteni Székelyföldet, ennek támogatására ígéretet kaptunk Kelemen Hunor minisztertől, létre fogjuk hozni az RMDSZ székelyföldi szervezetét. Székelyföld-Kolozsvár-Partium tengely mentén kell kialakítani az RMDSZ új struktúráját, a szórványban élők és a csángómagyarok igényeire is oda kell figyelni.

Én bízom abban, hogy új lappal tudunk indítani, új pályára kell helyezni az RMDSZ és a magyar kormány, az RMDSZ és Tőkés László kapcsolatát. Fontos, hogy a konszenzust meg tudjuk teremteni, még mielőtt bejegyzésre kerülhetne az új erdélyi párt."

2011_Egyeb/0113_rmdsz_sajtaj_csik„Nagyon fontos, hogy az RMDSZ közelebb kerüljön az emberekhez, és ez azt jelenti, hogy növelni kell a területi szervezetek súlyát" – hangsúlyozta Borboly Csaba, a Csíki Területi RMDSZ elnöke. A Hargita megyei tanácselnök úgy látja, az RMDSZ továbbra is erős szervezet, hiszen a legutóbbi felmérések szerint a magyar szavazók kétharmada támogatja. Ennek az erős szervezetnek pedig autonóm szövetségi elnökre van szüksége. Borboly Csaba reményét fejezte ki, hogy a közelgő kongresszus a békesség kongresszusa lesz.

2011_Egyeb/0113_rmdsz_sajtaj_csik

Az RMDSZ Csík területi szervezetének küldöttgyűlése január 13.-án szavazott a támogatásról. A gyűlésen részt vett Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter és Eckstein Kovács Péter államelnöki tanácsos. Mindkét jelölt ismertette elképzeléseit, módosító javaslatait, válaszolt a jelenlévők kérdéseire. Ezt követően a küldöttek egyhangúan Kelemen Hunor támogatásáról szavaztak.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gazsi
2011-01-15 10:18:19
Ha Háromszék sem támogatja, akkor ki támogatja Olasz Garit? Mekkora bohócok!
avatar
nulla-tolerancia
2011-01-17 07:05:27
Olyan mintha a Fradi edzője a Vasasnak szurkolna.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."