Más országokban is kezeltethetjük magunkat

Az Európai Unió Tanácsának (Consilium) javaslata szerint az uniós polgárok bármelyik EU-s országban igénybe vehetnek egészségügyi szolgáltatásokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 21., 12:09
0 hozzászólás. 


Az EP-képviselők módosításokkal fogadták el a Consilium álláspontját "A határokon átnyúló egészségügyi ellátásra vonatkozó betegjogok érvényesítéséről szóló irányelv"-re vonatkozóan - olvasható a manna.ro-n.

Az irányelv lehetővé teszi és biztosítja az orvosi kezelésre szoruló uniós polgárok számára a határon túli gyógyítást, bár ellenzi a gyógyturizmust.

Az európai irányelv megoldást jelent az évekig várólistán, sokszor életveszélyben levő betegek számára. Ritka betegségek esetén kórházi, akár külső szakértő közreműködésével történő értékelés segíti a döntést. A dokumentum mindennek ellenére hangsúlyozza az ápolás folyamatosságának megőrzését az eredeti tagállamban.

A Direktíva elfogadását megelőző vitában részt vett Sógor Csaba RMDSZ-es EP képviselő is, aki beszédében az új tagállamok szerényebb anyagi lehetőségek között működő egészségügyi rendszereinek esélyeire hívta fel a figyelmet, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Románia versenyképes szolgáltatásokat nyújthat balneológia, fizioterápia és fogászat terén.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."