Kelemen Hunor: a helyhatósági választásokon 3% legyen a bejutási küszöb

A szórványban élő magyarok számára jelentős előrelépés lenne érdekeik érvényesítése szempontjából a helyi választási törvény módosítása.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Itthon_Kozelet/rmdsz2101
Itthon_Kozelet/rmdsz2101
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 31., 11:00
0 hozzászólás. 


Az RMDSZ javasolni fogja koalíciós partnereinek, hogy a helyhatósági választásokon 3% legyen a bejutási küszöb – nyilatkozta tegnap Besztercén Kelemen Hunor ügyvezető elnök.

Hozzátette: habár a Demokrata Liberális Párt tud a szövetség ezen szándékáról, a koalícióban eddig nem tárgyaltak erről.

„Ezt a szándékunkat már bejelentettük koalíciós partnereinknek, és azon leszünk, hogy ezt a módosítást kieszközöljük, hiszen pontosan Hunyad, Beszterce-Naszód, Temes vagy Fehér megyékben lenne ez számunkra előnyös." – ismertette Kelemen Hunor.

A politikus úgy véli, hogy bejutási küszöb csökkentésével, azokon a településeken is sikerül magyar önkormányzati képviselőt választani, ahol kevés a magyarok létszáma.

Támogatja továbbá az egyfordulós választási rendszer bevezetését a polgármesterek esetében is, szerinte ez a megyei tanácselnökök esetében jól működik, a polgármesterek megválasztásánál is kiiktatná a két forduló közötti gyanús megegyezéseket.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."