Blaga nem tart az RMDSZ pálfordulásától

Az RMDSZ kormánypartnere az ellenzéki pártok „szirénhangjai" dacára nem tart a szövetség pálfordulásától – nyilatkozta Vasile Blaga, a Demokrata-Liberális Párt (PDL) főtitkára a Krónika című napilapnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 01., 10:01
0 hozzászólás. 


„Nem aggaszt bennünket ez az eshetőség, hiszen az RMDSZ komoly szervezet, amelynek vezetői, akárcsak általában a magyar emberek, mindig betartják adott szavukat. Másrészt a jelenlegi koalíciós kormányzás idején sikerült elfogadtatunk a romániai magyarok számára jelentős jogszabályokat" – emlékeztetett Blaga elsősorban az oktatási törvényre.

Az RMDSZ kongresszusára látogató politikus hozzátette: várhatóan a jövő héten írják alá a koalíciós pártok közötti további együttműködést rögzítő megállapodást, amelyben konkrét határidőt szabnak például a nemzeti kisebbségek jogállásáról szóló jogszabály parlamenti elfogadásának – olvasható a manna.ro-n.

„Mi 2012 után is számítunk az RMDSZ támogatására, kormányzati jelenlétére" – szögezte le a PDL befolyásos vezetője, aki arra a kérdésre, hogy megpályázza-e az elnöki tisztséget a román jobbközép alakulatban, úgy válaszolt: „mindent a maga idejében".
Fotó: Szabó Tünde


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."