Kelemen: az RMDSZ központja Kolozsvár

Az elkövetkező időszak legfontosabb teendőiről számolt be Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke pénteken, Kolozsvárott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Itthon_Kozelet/rmdsz2101
Itthon_Kozelet/rmdsz2101
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 08., 15:03
0 hozzászólás. 


"Az első elnöki sajtótájékoztatómat Kolozsváron tartom, hiszen a Szövetség központja Erdélyben, Kolozsváron van. Ebben az épületben működik jelenleg az Ügyvezető Elnökség, amelyet Főtitkársággá alakítunk, és mától itt működik a Szövetségi Elnöki Hivatal is, amelyet Nagy Zoltán államtitkár vezet" – ismertette pénteki sajtóértekezletén Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Az elnök röviden ismertette a kedden aláírt koalíciós megállapodás részleteit, kitérve arra, hogy ami a kisebbségi törvényt illeti, már szerdán előremozdult a jogszabály sorsa, hiszen a Képviselőház Állandó Bürójának határozata értelmében az Emberjogi, vallásügyi és nemzeti kisebbségekért felelős szakbizottság készít jelentést a törvényről – olvasható a manna.ro-n.

Kelemen Hunor ugyanakkor tájékoztatta a sajtó képviselőit az elkövetkező hetek legfontosabb teendőiről, programjairól.

„Március 11 és 12-e között zajlik Budapesten a Kárpát Medencei Képviselők Fóruma, amelyen az RMDSZ képviselőházi és szenátusi frakciói vesznek részt, a tanácskozást a Magyar Országgyűlés szervezi. Terveim szerint március harmadik hetében összehívom a Gazdasági Tanácsot, amely javaslataival segíti az RMDSZ kormányzati és törvényhozási munkáját. Március 18-19. között megalapítjuk az elnökséget, azon a hétvégén pedig meg is tartjuk az első ülést. Előtte összehívom a Területi Elnökök Konzultatív Tanácsát, illetve találkozom a platformok képviselőivel is, hiszen az új alapszabályzat szerint ezentúl sokkal aktívabb lesz a velük való kapcsolat" – ismertette terveit a szövetségi elnök.

Elmondta, az április elején sorra kerülő SZKT megválasztja a politikai alelnököt és a főtitkárt, ezt követően pedig elindul az Erdélyi Konzultáció nevű széleskörű, társadalmi igényeket és elvárásokat feltérképező konzultációs programja a Szövetségnek illetve elkezdődik a felkészülés a 2o12-es önkormányzati választásokra.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."